Титла за Славия при девойките U19 след 10 години чакане


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
19-07-2020 17:14 | BGbasket.com

Славия е новият шампион при девойките U19, с титлата в тази възраст за първи път от десет години насам. На финала момичетата на Силвия Пеева победиха Септември 97 със 77:65.

 

Този набор на "белите" завоюва и шампионска титла на U16 преди три години, а сега триумфира и на U19. Септември остава със среброто на старша възраст за втори пореден сезон.

 

 

Славия влезе със самочувствие в мача, след като победи Септември 97 с убедителна разлика в срещата помежду им в груповата фаза.

 

И този двубой стартира с тяхна безответна серия - 7-0, но Септември се окопити по-бързо и не позволи откъсване. Играта на момичетата на Борислава Мандур потръгна и те отговориха с 14-0 с няколко отлични индивидуални атаки, за да направят обрат в средата на частта.

 

Лидерите на двата тима Константина Какогиани и Ивана Николова поведоха своите, а Славия изравни играта, за да тръгне кош за кош, до 21:20 след 10 минути.
Септември пак допусна шест безответни точки в своя кош в началото на втория период, но битката продължаваше със зъби и нокти. Агресията доведе и до ранни нарушения за доста от основните баскетболистки и в двата състава.


Септември остана без кош от игра повече от 4 минути и логично Славия се възползва по най-добрия начин, за да натрупа страхотен аванс от 14 точки преди почивката - 40:26. За 18-е минути до паузата Ивана Николова вече имаше 19 точки и 9 борби в актива си.


След почивката преднината на Славия вече бе 19, а Септември все по-трудно се справяше със съперника, който продължаваше да демонстрира отлична физическа форма. В средата на третата част Борислава Денчева остави догонващия в резултата тим и с основен играч по-малко заради пет лични нарушения.


Славия играеше своята игра, а процентите на Септември падаха непрекъснато, допълнени и от над дузина пропуснати фаула.


"Белите" свалиха оборотите и веднага бяха наказани, а авансът им свален до 10, но преди последния период все още имаха комфортните 12 преднина. Опитните момичета на Славия държаха контрол, но 8 минути преди края на двубоя с пет лични нарушения се оказа капитанът им Ванеса Маринова. В този момент обаче съотборничките ѝ нанизаха две тройки, за да успокоят нещата.


Борбата продължи до последно и Септември не се отказваше, но нямаше сили да стопи толкова сериозно изоставане, след като остана и без Виолета Григорова.

 

Ивана Николова завърши с 29 точки, 13 борби и 5 откраднати топки. Валентина Веселинова и Патриция Балова вкараха по 13, Яна Карамфилова - 9 и 9 борби.


Константина Какогиани завърши с 32 точки за Септември 97, Йоана Денчева с 9 точки и 11 борби, и Виолета Григорова с 6 точки и 10 борби.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛАВИЯ U19 - СЕПТЕМВРИ 97 U19

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧАРАДФОН ОРЛОВЕЦ U19 - ЛЕВСКИ U19

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ДЕВОЙКИ U19

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ДЕВОЙКИ U19

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ДЕВОЙКИ U19

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за девойки U19
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи