Рилски спортист - Берое Стара Загора е финалът при момичетата U14


Рилски спортист - Берое Стара Загора е финалът при момичетата U14
06-07-2022 20:50 | BGbasket.com

Рилски спортист и Берое Стара Загора ще спорят за титлата Държавното първенство по баскетбол за момичета U14. Двата тима спечелиха днешните си полуфинални срещи в Самоков и утре ще се изправят един срещу друг в битката за трофея.

 

Мачът ще бъде повторение на финала в турнира за Купа БФБ в тази възраст, като Рилски спортист ще опита да направи златен дубъл, а Берое – да вземе реванш за загубата на свой терен тогава.

 

Рилски спортист постигна убедителна победа в първия полуфинал днес, като се наложи над Локомотив София с 52:33.

 

Домакините поведоха от самото начало на срещата, като на почивката вече преднината им бе двуцифрена – 28:18. Подемът им продължи и след паузата, като преди заключителната четвърт водеха с 18 точки и до края задържаха солидния си аванс.


В другата среща Берое Стара Загора надви Черноморец 2014 с 61:47.

 

Отборът от Бургас поведе с 11:7 след десет минути игра, но вкара едва 4 точки през втората част, което позволи на съперника да се откъсне с 31:15 на почивката. След паузата играта бе доста по-равностойна, но Берое задържа преднината си и спечели.

 

Столично дерби ще има за петата позиция на шампионата, след като Септември 97 и Левски също записаха победи в днешните си срещи.

 

Септември 97 се справи със Светкавица със 75:66, главно след по-силно първо полувреме.

 

Левски пък надви Пирин Гоце Делчев с 48:28. „Сините“ изоставаха с 21:31 на почивката, но след обрат след паузата спечелиха мача с разлика.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА U14

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момичета U14
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи