Ясни са групите за втория етап на световните квалификации


Ясни са групите за втория етап на световните квалификации
(сн. FIBA.basketball)
05-07-2022 11:03 | BGbasket.com

Групите за втория етап в световните квалификации на зона Европа вече са ясни. 24 отбора продължават битката за 12 места за шампионата на планетата през 2023 г.

 

Резултатите от първия етап се зачитат, а ето и разпределението:

 

Група I: Латвия, Белгия, Сърбия, Гърция, Турция, Великобритания

 

Група J: Финландия, Словения, Швеция, Германия, Израел, Естония

 

Група K: Франция, Черна гора, Унгария, Литва, Босна и Херцеговина, Чехия

 

Група L: Грузия, Испания, Украйна, Италия, Исландия, Нидерландия

 

Босна и Херцеговина бе последният от 24-те отбора, които успяха да прескочат групата си след победа над България в директния мач в понеделник. Малко преди това Чехия също се класира, след като направи обрат в същата група, където започна с баланс 0-3, но спечели трите си оставащи мача.

 

Драма имаше и в група C, където Швеция трепери до последно, но се класира, благодарение на победата на Финландия срещу Хърватия, вдъхновена от Лаури Марканен.

 

Въпреки че Полша записа две победи в квалификациите, те не бяха достатъчни за третото място в група D, където след предимство в директните мачове се класира Естония. Поляците до последно имаха шанс, но загубиха последния си двубой от Германия след рекорд от 38 точки на Денис Шрьодер.

 

Три отбора влязоха във финалния прозорец с перфектен баланс, но той беше развален в последните мачове. Франция беше победена от Черна гора, Испания загуби при гостуване срещу Грузия, а Литва претърпя загуба у дома от Чехия.

 

Следващите мачове от световните квалификации отново ще са в три прозореца – август 2022, ноември 2022 и февруари 2023. Първите три отбора от всяка група ще се класират за шампионата.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи