Ирена Колева: Основната цел за нас е всяко едно момиче да търпи развитие като личност и състезател


Ирена Колева: Основната цел за нас е всяко едно момиче да търпи развитие като личност и състезател
(сн. БФБ)
14-04-2022 23:45 | Мария Маринова

Треньорът на Шампион 2006 Ирена Колева е доволна от израстването на момичетата в отбора, въпреки че и през този сезон тимът не успя да спечели медал в женската А група. Пред BGbasket.com тя сподели и какви цели са си били поставили в клуба.

 

„След миналогодишната титла при девойки, тази година целта беше медал при жени. Не успяхме, но бяхме много близо. Основната цел за нас е всяко едно момиче да търпи развитие като личност и състезател. Виждам израстване във всяка една от тях и се надявам да го затвърдим в предстоящото първенство“, пожела си Колева.

 

Шампион 2006 бе много близо до бронза, но претърпя драматична загуба в решителния трети двубой срещу Славия. „Оспорван и интересен беше мачът днес. При равен мач трябва и доза шанс. Не ни достигна широчината в състава. Разликата между възраст девойки и жени на този етап е много голяма. Не ни достигна опит, а не умения да вземем правилните решения в точния момент“, смята наставникът.

 

„Доволна съм от характера, който показаха момичетата след тежкия първи мач. Успяхме да се върнем в серията и бяхме до последно в играта за медалите“, добави тя.

 

Георги Божков: Направихме каквото трябваше, но по-важното е, че клубът оцеля

 

Ирена Колева сподели и мнението си за женската А група през този сезон: „Нивото със сигурност трябва да бъде по-високо, но това може да се получи с повече конкурентноспособни отбори. На този етап като възможности първенството се раздели на три двойки. Цялостно смятам, че нивото през тази година беше по-високо с оспорвани мачове в заключителния етап.“

 

А какво трябва да се промени в женския баскетбол, за да има повече отбори? „За мен лично трябва да се започне от школите – масов спорт при най-малките и селектирането на деца във всяка една възраст. Силната основа във всеки отбор при подрастващи би дал добра предпоставка за изграждането на силен женски клубен отбор. За всичко това трябва една добра организация, която е пряко свързана с финансирането на клубовете“, завърши Колева.

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: А група - жени, Шампион 2006, Ирена Колева
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Comments
betway
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи