Янков: Търсим нов играч, но трябва да изберем най-подходящия


Янков: Търсим нов играч, но трябва да изберем най-подходящия
(сн. НБЛ)
12-02-2022 09:35 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков, заяви след поражението от Спартак Плевен, че отборът търси ново попълнение. "Търсим нов човек в отбора, но трябва да изберем най-подходящия, защото нямаме право на грешка. Гледаме играчи и се надявам да изберем някой подходящ. Ще говорим с ръководството след мача с Левски дали ще изпратим оферта да приемем турнира за Купата на България. Ние винаги имаме желание да сме домакини на подобен форум въпросът е дали ще имаме възможност", сподели Янков.

 

"Обърнахме частите в този мач за разлика от мача с Рилски спортист. В Самоков играхме по-добре във втората половина, а срещу Спартак беше обратното. Играхме много концентрирано с голямо желание и енергия през първата част. Резултатът беше реален - 14 точки за нас, но след полувремето смениха защитата и може би не успяхме да се нагласим. Има някои тънкости в баскетбола, които бягат на нашите млади играчи, което е нормално. Аз съм доволен от момчетата. Трябва да се опитваме да спазваме тактиката за мача до самия край и да даваме всичко от себе си за всеки мач. Силите накрая не ни достигнаха. С отсъствието на Робъртс, а и Робърт още не е възстановен на сто процента, както и сега без Неманя Бешович, нашата ротация се скъси. Искам да благодаря на публиката, която ни подкрепяше през абсолютно целия мач и се надявам да е тук и в сряда срещу Левски. Имаме време за подготовка за тази среща и се надявам да възстановим момчетата по най-добрия начин и да ги вдигнем психически, защото това също е важно и да се надяваме да изиграем целия мач срещу тях, както първите 20 минути срещу Спартак", каза още Йордан Янков.

 

Баскетболистът на Академик Николай Николов пък коментира, че тимът прави всичко възможно да играе до последно. "Може би ги оставихме на няколко пъти сами на тройката и те вкараха. Нагодиха се на нашата защита и засилиха тяхната защита. Нямаше много агресия в нападение за пробиви. Малката ротация е проблем, но се нагаждаме със ситуацията. Не можем да се оправдаваме само с нея. Правим всичко възможно и играем до последно. Ще се хвърлим максимално срещу Левски и ще се опитаме да ги победим преди паузата за националните отбори", обеща Николов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Пловдив, Йордан Янков
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи