Дюрант прати Испания вкъщи след зрелищен мач в Токио


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн. FIBA.basketball)

03-08-2021 09:33

САЩ спечели голямото дерби на четвъртфиналите на Олимпийския баскетболен турнир при мъжете. В изключително интересен мач тимът елиминира Испания с 95:81 и продължава защитата на титлата си. САЩ навакса и двуцифрено изоставане в хода на срещата и победи след по-силно второ полувреме.

 

Кевин Дюрант бе истински лидер за тима си, като изигра най-силния си двубой с Токио, отбелязвайки 29 точки. От другата страна страхотен мач направи Рики Рубио с 38 точки.

 

На полуфиналите САЩ ще се изправи срещу Австралия или Аржентина.

 

Американците имаха аванс от няколко точки в началото на мача, но след десет минути игра съперникът им обърна за 21:19. Подемът в играта на испанците продължи и през втория период и след 11 безответни точки те се откъснаха с двуцифрена преднина. Тимът на Серджо Скариоло обаче правеше доста грешки, което позволи на САЩ да заличи пасива си и така на почивката равенството бе възстановено – 43:43.

 

Водени от разигралия се Кевин Дюрант, баскетболистите на Грег Попович стартираха ударно второто полувреме и само за няколко минути натрупаха 16 точки аванс. Рики Рубио и Серхио Родригес обаче създаваха доста трудности на американската защита и благодарение на техни добри изяви, преди последната част Испания се върна в мача, намалявайки за 63:69. В оставащото време обаче САЩ отново натрупа двуцифрена преднина и не даде шанс на опонента си за обрат в мача.

 

Втори по резултатност след Кевин Дюрант бе Джейсън Тейтъм с 13 точки, 12 вкара Джру Холидей, с 11 е Деймиън Лилард, 10 има Зак Лавийн.

 

След Рубио с 16 точки за Испания се отчете Серхио Родригес, а дабъл-дабъл от 10 точки и 10 борби има Уили Ернангомес.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ИСПАНИЯ - САЩ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ОЛИМПИЙСКИ ТУРНИР - МЪЖЕ, ТОКИО 2020
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИЙСКИ ТУРНИР - МЪЖЕ, ТОКИО 2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИЙСКИ ТУРНИР - МЪЖЕ, ТОКИО 2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Олимпийски игри, Токио 2020, Испания, САЩ
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи