Тити Папазов: Шампионското лице е в целия отбор


Тити Папазов: Шампионското лице е в целия отбор
(сн. НБЛ)
06-05-2021 22:48 | Мария Маринова

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов разкри, че не е очаквал толкова убедителна победа на неговия тим във втория мач от полуфиналната серия с Балкан. Наставникът сподели мнението си за срещата, способен ли е отборът му да затвори серията още в неделя в Ботевград и какво мисли за липсата на фенове по трибуните:

 

„Трябва да караме стъпка по стъпка, първо трябва да отидем на финал. Резултатът е 2-0, водим комфортно. Играхме добре срещу много силен съперник, но трябва да спечелим още една победа. Много ми се иска да вземем още първия мач в Ботевград. Шампионското лице е в целия отбор. Факт е, че и Косьо Тошков има сериозно израстване. Днес всички, на гребена на вълната, изиграха един прекрасен мач със страхотна енергия. Смятам, че това беше огромната разлика между двата отбора. Не знам на какво да го отдам. Съперникът нямаше такава енергия, каквато ние очаквахме като в третата част на първия мач. Тогава те излязоха и бяха в добрия смисъл на думата освирепели и жадни за успех. Бяхме много настроени за такова начало. Не се случи, контролирахме мача.

 

Не са много двубоите между Левски и Балкан, в които единият отбор да е спечелил всички части. Ние нямаме нито една загубена, като третата е равна. От съперника нито един от играчите не е вкарал повече от 10 точки, което е много рядко за тази класа от този отбор на Балкан. Ние сме направили само 9 грешки. Това са много компоненти, които са само тухлички в изграждането на нашата къща и превръщането на стратегията ни в победна реалност.

 

Аз съм доста опитен и знам, че дали си бил с 1 или 30 точки е все тая, когато играеш плейоф. Да, има някаква психология, но срещаме отбор с много добри играчи и опитен треньор. Убеден съм, че те ще направят всичко възможно, за да изглеждат по друг начин в Ботевград. Най-важната задача на мен и моя екип е в тези 72 часа да изконтролираме съзнанието на нашите играчи. Те се водят малко по емоцията. Никой няма да помни това, че сме били с 30 точки във втория мач, ако нещо стане.

 

Прогнозата в следствие на личните интереси. Искам серията да приключи още в неделя. Ще бъде много трудно. Убеден съм, че ще видим един друг Балкан, но смятам, че с тази игра, която показваме, ще отидем единствено с мисълта за победа. Ние държим все още козове в ръцете ни. Утре имат заслужена почивка, в събота ще работим и трябва да отидем с ясното съзнание, че ни чака много тежък мач срещу отбор, който направи фантастичен сезон в Европа. Ние можем да успеем да победим, но ще бъде с доста тежка битка.

 

Изненадан съм, че Арсич е казал, че са загубили мотивация след първия мач, но той е вътре с отбора и живее с тях. Не вярвам. Работил съм с Митко Димитров, Крис Минков, Божидар Аврамов и Станимир Маринов. Това са четирима души, които от този миг ще живеят с мисълта как да победят. Звучи прекрасно за нас, но не ми е реалистично. Ние трябва да отидем с ясното съзнание, че ни чака тежка битка, да играем по този начин и смятам, че тогава имаме своите реални шансове да спечелим.

 

Без публика няма емоция и атмосфера. Със сигурност щеше да има съвсем друг заряд. Не, защото водим 2-0, Балкан все още има шансове да се класира, но за финала трябва да се направи всичко възможно, за да може отборите, които отидат там, да се радват на публика, въпреки че Самоков има домакинско предимство. Накрая вече е дошъл и този момент. От друга страна при 2-0, ако утре пуснат публика, коректно ли ще бъде, след като е започнала серията? Ние ще се съобразим с каквото и решение да има, естествено.

 

Много голям проблем беше, че серията започна в почивни дни. Балкан пуснаха отворено писмо. Вероятно щеше да има по-добър ефект, ако имаше работещо правителство. Едва ли на някого от тези, които управляват и могат да носят тази отговорност, им е в главите Левски и Балкан. Ние всички живеем с този полуфинал, защото това е животът ни, работата ни и нашето ежедневие, но те имат други проблеми. Хубаво ще е, ако трябва и за последния мач от финалната серия, за да може този, който става шампион, да го направи пред публика. Това е смисълът. Борим се, говорим, чуваме се, загубили са се солта и пиперът. Това е като спектакъл, не може театър без публика.

 

Неприятно е, но и тези, които трябва да взимат решения, и на тях не им е лесно. Убеден съм, че и те са поставени под много сериозен натиск. Там, където беше свързано с бизнес и запазване на работни места, там може би се направиха повече компромиси. Като че ли нас не ни припознават като нещо, което е фатално. Така си го обяснявам. Няма причина някой да бъде против нас. Вярно е, че волейболното първенство свърши и реално сме само ние, но най-вероятно не сме най-главната мисъл. Мисля, че достатъчно постъпки се направиха от лигата и Балкан написаха прекрасно писмо. Липсва ми, но толкова много свикнах, че не знам каква ще е емоцията, като се появят феновете.

 

Ако не друго, да се молим да приключи този кошмар, за да може, ако не сега, поне за следващия сезон да стане. В Евролигата, където е бизнес, също забраниха, освен в Русия. Има някаква причина. Ние си гледаме от нашата камбанария, те от тяхната, но това ми е най-малкият проблем в момента. Иска ми се да мога да запазя играчите концентрирани още за 9 май."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски Лукойл, Тити Папазов
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи