Людмил Хаджисотиров: Играчите вече си дават реална сметка в какво място се е превърнал Самоков


Людмил Хаджисотиров: Играчите вече си дават реална сметка в какво място се е превърнал Самоков
(сн. balkan-basket.com)
30-08-2021 11:31 | Мария Маринова

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров бе доволен от представянето на отбора си в контролата срещу Олимпиакос, въпреки загубата от гръцкия тим. След срещата той сподели пред BGbasket.com впечатленията си от нея, както и какви са амбициите на отбора му за новия сезон.

 

„Изправихме се срещу наистина много класен съперник и това беше добра възможност за нас. Колко пъти български отбори имат шанса да играят срещу такива от Евролигата? Мисля, че те са и по-силни от миналата година. Явно имат амбиции да стигнат поне до Топ 8, видимо е и от състава им. Получи се добър мач. През второто полувреме успяхме да вкараме 45 точки“, заяви Хаджисотиров.

 

Павлин Иванов: Представихме се добре, моите цели винаги са максимално високи

 

„Нормално е, че те имаха преимущество в подкошието, особено с Мустафа Фал, който е огромен. Това им създаде  много предимства и им отвори стрелби от тройката. Нашите високи играчи са съвсем отскоро в отбора и до момента не са успели да проведат нормална подготовка. Това донякъде ни се отрази да сме една идея по-конкурентни, но като цяло смятам, че за първи мач и това, което тренирахме в тези десет дни, имаше доста добри и позитивни знаци за мен – и в защита, и в нападение. Тепърва ни чака страшно много работа в поставянето на нашите принципи в игра. Смятам, че с всеки ден и седмица ще се подобряваме, но този мач наистина беше много позитивен и добър опит за нас, добави наставникът.

 

Йоргос Принтезис пред BGbasket.com: Условията бяха страхотни, искаме да дойдем отново

 

Костас Папаниколау пред BGbasket.com: Везенков има потенциал да постигне всичко, което иска

 

Може да бъде изображение с 7 души, спортуващи, топка и на закрито

(сн. facebook.com/olympiacosbc)

 

Вицешампионите вече са съсредоточени и в следващия етап от подготовката си.Ще изиграем седем контролни мача до началото на октомври. Ще пътуваме за турнир в Румъния. Мисля, че доста добре е разпределена програмата – хем да работим, хем да имаме игрови опит и да сглобяваме отбора“, обясни треньорът.

 

Рилски спортист направи нещо нетипично за българските отбори в последните години, като това лято успя да запази почти целия си състав от миналия сезон, включително и двама от чужденците.

 

„Много работихме и имахме желание. Смятам, че играчите вече си дават реална сметка в какво място са се превърнали Самоков и Рилски спортист като условия, шанс за работа и за израстване, дори и като един трамплин. Видяхте с Нико Карвачо, който отиде във Вюрцбург – отбора на Дирк Новицки в Бундеслигата, където в първите два мача е водещ реализатор на отбора. Смятам, че играчите оценяват това, което имаме“, смята Хаджисотиров.

 

През миналия сезон Рилски спортист спечели Купата на България и игра финал в първенството, а сега амбициите са още по-големи. „След силния сезон миналата година сме гладни и мотивирани за тази част, която е останала и да направим нещо още по-добро. Остана ни една горчивина, но ще се фокусираме тепърва стъпка по стъпка върху отборната игра, изграждането на стила и смятам, че ако си вършим работата по-най-добрия начин, резултатите сами ще дойдат“, смята той.

 

Според него новият сезон в Националната баскетболна лига ще бъде оспорван: „Вижда се, че ще има повече конкурентноспособни отбори. Това за мен ще направи лигата по-интересна. Често това се казва, но за момента, поне на хартия, така изглеждат нещата. Просто отборите по някакъв начин се подсилиха и реално няма или почти няма да има лесни мачове.“

 

(сн. НБЛ)

 

Рилски спортист за втора поредна година се падна в една група с Киев Баскет и Прометей във ФИБА Къп, като третият съперник на българския тим ще е Апоел Ейлат, стига някой от последните два да не се класира за Шампионска лига.

 

„Сега изтеглихме много тежък жребий срещу два отбора, които ще играят квалификации в Шампионска лига и имат реален шанс да участват. Тепърва ще видим съставите и начините на игра. За мен най-важното е да играем добър баскетбол и да се представим достойно. Вече докъде ще ни стигне потенциалът, времето ще покаже“, смята Хаджисотиров.

 

През миналия сезон почти всички мачове се проведоха без фенове в залите, а наставникът се надява, че това няма да се повтори. „Най-лошото е, че донякъде стигнахме в един ритъм без публика. Надявам се вече с една година опит в тази пандемия, хората да са по-узрели, както и управляващите, и да се намери някакъв баланс и шанс да има минимум някаква част от публиката в залите, защото иначе е много тежко и неприятно без никаква подкрепа от феновете. Вярвам, че ще бъде намерен някакъв баланс“, пожела си той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи