Йоргос Принтезис пред BGbasket.com: Условията бяха страхотни, искаме да дойдем отново


Йоргос Принтезис пред BGbasket.com: Условията бяха страхотни, искаме да дойдем отново
(сн. facebook.com/olympiacosbc)
30-08-2021 13:25 | Мария Маринова

Легендата на Олимпиакос и Гърция Йоргос Принтезис остана изключително доволен от проведения в България тренировъчен лагер. Грандът от Пирея тренира една седмица в Ботевград, като през това време бе отседнал в хотел в Правец, а специално за BGbasket.com състезателят сподели и впечатленията си от престоя си у нас.

 

„Условията тук бяха страхотни – залата, гостоприемството към нас, както и хотелът. Направихме добра подготовка и искаме да дойдем тук отново“, пожела си той.

 

В последния ден от лагера Олимпиакос победи Рилски спортист в контролна среща, изиграна в „Арена Ботевград“, която бе първа и за двата тима от подготовката.

 

„За отбора знаех, че е финалист в българското първенство и е спечелил турнира за Купата на България. За нас беше първи тест. Започнахме подготовка само преди няколко дни, така че все още има много неща, които да подобряваме. Мисля, че играхме добре като за първи мач и отборно, но ни предстои още доста работа“, смята баскетболистът.

 

Принтезис сподели и мнението си за състава на неговия тим за новия сезон: „Имаме добър отбор. Всички играчи познават много добре Евролигата и имат опит и очакваме от всички да допринесат за представянето.“

 

Костас Папаниколау пред BGbasket.com: Везенков има потенциал да постигне всичко, което иска

 

Олимпиакос се завръща в гръцкото първенство след две години пауза, като паралелно с това ще се бори за по-добро представяне и на европейската сцена.

 

„Целите ни в Евролигата са да играем мач за мач и ако можем, да стигнем до края, както и да подобряваме играта си с всеки изминал двубой и дори и в лошите моменти да успяваме да спечелим. В гръцкото първенство трябва да опитаме да се завърнем и да спечелим титлата“, категоричен бе състезателят.

 

Той се изказа ласкаво и за своя съотборник Александър Везенков: „Той е страхотен човек. Много добър приятел е и заслужава всичко най-добро в кариерата си“, завърши Принтезис.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Олимпиакос
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи