Костас Папаниколау пред BGbasket.com: Везенков има потенциал да постигне всичко, което иска


Костас Папаниколау пред BGbasket.com: Везенков има потенциал да постигне всичко, което иска
(сн. facebook.com/olympiacosbc)
30-08-2021 16:05 | Мария Маринова

Една от звездите на Олимпиакос Костас Папаниколау смята, че неговият съотборник и добър приятел Александър Везенков има потенциал да постигне всичко, към което се стреми в кариерата си. Това сподели гръцкият национал специално за BGbasket.com след контролата на неговия тим с Рилски спортист в Ботевград.

 

Везенков е страхотен на първо място като човек, както и отличен играч. Обича баскетбола и тренира упорито всеки ден. Мисля, че му предстоят страхотни неща в следващите сезони“, заяви Папаниколау.

 

Може ли обаче предстоящият сезон да бъде най-добрият за българина до момента? „Има всички предпоставки да го направи. Всичко зависи от него“, смята той.

 

А на въпрос дали Везенков има потенциал за НБА, Папаниколау бе категоричен: „Той има целия потенциал, който иска, стига да продължи да работи и да задържи ума си върху играта. Може да постигне всичко, което иска.“

 

Крилото сподели и мнението си за мача срещу Рилски спортист, спечелен убедително от неговия тим: „Доволни сме за този етап от подготовката. Те играха с добра скорост и ритъм. Мисля, че са добър отбор. Беше първи мач за нас и ще ни помогне много, за да се подобряваме. Имаме още доста върху какво да работим, за да бъдем по-добри в следващите седмици и да сме готови за новия сезон в Евролигата.“

 

Олимпиакос тренира в „Арена Ботевград“ в продължение на една седмица, като през този период играчите и треньорският щаб бяха отседнали в хотел в Правец.

 

„Доволен съм от условията, разбира се. Това е отлично място със страхотна зала и хотел. Хората тук се отнасяха с нас много добре. Доволни сме и се наслаждавахме на времето си тук“, сподели Папаниколау.

 

Йоргос Принтезис пред BGbasket.com: Условията бяха страхотни, искаме да дойдем отново

 

След като преди две години бе изхвърлен във втората дивизия, Олимпиакос отново ще играе в елита на Гърция от този сезон. „Много сме развълнувани. Липсваше ни да играем в гръцкото първенство и нямаме търпение да се завърнем. Ще се състезаваме за още два трофея, които ще опитаме да спечелим“, заяви баскетболистът.

 

Целите пред отбора вече са ясни: „Титлата и Купата в Гърция, а в Евролигата - да стигнем колкото се може, по-напред. Ще опитаме да влезем в плейофите и оттам нататък всичко е възможно“, завърши Папаниколау.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Олимпиакос, Александър Везенков, Костас Папаниколау
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи