Павлин Иванов: Представихме се добре, моите цели винаги са максимално високи


Павлин Иванов: Представихме се добре, моите цели винаги са максимално високи
(сн. facebook.com/olympiacosbc)
30-08-2021 09:27 | Мария Маринова

Баскетболистът на Рилски спортист Павлин Иванов бе водещ реализатор за отбора си в контролата срещу Олимпиакос в Ботевград, спечелена от гръцкия гранд със 100:77. След срещата пред BGbasket.com националът сподели и впечатленията си от мача.

 

„Въпреки че загубихме, мисля, че играхме доста добре като за първа контрола. Общо взето сме заедно от няколко дни, понеже Джеймс Паджет дойде сега. Доста добре мисля, че се представихме“, заяви той.

 

Йоргос Принтезис пред BGbasket.com: Условията бяха страхотни, искаме да дойдем отново

 

Костас Папаниколау пред BGbasket.com: Везенков има потенциал да постигне всичко, което иска

 

Павлин Иванов започва втория си сезон в Рилски спортист, който направи минимални промени в състава си това лято. „За първи път съм в такъв отбор, който запазва 80% и повече от играчите си. Мисля, че това ще е само от полза за нас, ще видим“, смята баскетболистът.

 

През миналия сезон тимът от Самоков игра финал в първенството и спечели турнира за Купата на България, а амбициите и тази година са големи. „Моите цели винаги са максимално най-високи. Твърде рано е още сега да казвам за шампионат и купи. Просто си пожелавам да сме здрави“, заяви Иванов.

 

Паралелно с българските мачове, Рилски спортист отново ще се състезава и във ФИБА Къп, където достигна исторически осминафинал миналия сезон. „В Европа ще ни е тежко със сигурност, но нека да сме здрави и ще работим. И миналата година бяха тежки отборите, но успяхме. Надявам се и тази да го направим. Вярвам, че ще е така“, категоричен е баскетболистът.

 

Людмил Хаджисотиров: Играчите вече си дават реална сметка в какво място се е превърнал Самоков

 

Той сподели мнението си и за конкуренцията в родния шампионат: „Станаха доста промени и това раздвижване в отборите е по-скоро положително. Радвам се, че Шумен влезе в НБЛ. Със сигурност това е плюс.“

 

За финал Павлин Иванов си пожела този сезон да има привърженици по трибуните по време на мачовете. „Със сигурност много ни липсваха. Аз така и не успях почти да играя пред феновете на Рилски. Бяха само на 2-3 мача там и атмосферата беше наистина супер. Вярно е, че беше финал, но винаги в Самоков е имало доста добра публика“, завърши Иванов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Павлин Иванов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи