Бавни и яростни защити титлата си в регион Център на ББЛ А група


Бавни и яростни защити титлата си в регион Център на ББЛ А група
(сн. ББЛ)
08-05-2022 18:18 | BGbasket.com

Бавни и яростни защити титлата си в регион Център на ББЛ А група. Въпреки че завърши втори в редовния сезон тази година, на финала днес в зала „Дан Колов“ в Севлиево“ тимът надви лидера Чавдар Троян със 76:67.

 

Съперничеството на двата тима ще продължи и на Националните финали, където ще премерят сили и с най-добрите отбори от останалите региони.

 

Двубоят започна кош за кош, като в края на частта Бавни и яростни взе леко предимство и поведе с 24:18. Въпреки че правеше доста грешки, тимът се възползва от пропуските на съперника и за кратко дръпна с двуцифрена разлика, а на почивката бе напред с 41:34.

 

Темпото се запази и след паузата. Отборът от Плевен поддържаше аванс от няколко точки и преди решителната четвърт бе напред с 58:50. Баскетболистите на Лъчезар Диков отбелязаха 10 безответни точки на старта на заключителния период и поведоха за първи път от началните минути. На свой ред обаче Бавни и яростни отвърна със серия от 11:0 и обърна за 69:60, като този път удържа водачеството си до последно.

 

Максим Генов бе най-резултатен за победителите с 18 точки. Дабъл-дабъл направиха Венцислав Георгиев (15 точки и 15 борби) и Цветан Тодоров (12 точки и 14 борби). Христо Ангелов също реализира 12 точки.

 

За Чавдар над всички с 16 точки и 14 борби бе Радослав Кочев. Камен Пенчев отбеляза 15 точки, с 12 е Цветослав Острев, а 10 има Габриел Йонков.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧАВДАР ТРОЯН - БАВНИ И ЯРОСТНИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи