Националните ни отбори U14 с две загуби в Скопие


Националните ни отбори U14 с две загуби в Скопие
(сн. БФБ)
05-03-2022 18:46 | basketball.bg

Две загуби регистрираха отборите на България за момчета и момичета до 14-годишна възраст на Международния турнир в Скопие, първи от поредицата от пет подобни надпревари от проекта на ФИБА YDF. България участва в инициативата за развитие на баскетболисти с потенциал заедно с федерациите на Румъния, Косово, Северна Македония и Турция.

В първия български мач за деня момичетата, водени от Ирена Колева и Руслан Русев, отстъпиха на тима на Турция с 28:55. Българките спечелиха само последната четвърт – с 11:5, като преди това вкарваха само по 5 (първа и трета четвърт) и 7 точки (втора четвърт). Ива Ненкова отново бе най-резултатна, като завърши с 10 точки, а Габриела Коцева добави 7 точки.

Доста изразителна бе и загубата на момчетата срещу Турция40:76. Решаващи за поражението се оказаха слабите първа и трета четвърт. В първата турците вкараха 37 точки срещу 13 за тима ни, а в третата възпитаниците на Планимир Дафинов успяха да вкарат само 2 точки. С по 9 точки завършиха Петър Симеонов и Марк Воденичарски.

Утре двата ни тима излизат в последните си мачове – срещу Румъния.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи