Везенков и Сакраменто заключиха деветото място след унижение над Портланд


Везенков и Сакраменто заключиха деветото място след унижение над Портланд
(сн. Sacramento Kings/Twitter)
15-04-2024 00:45 | BGbasket.com

Александър Везенков и Сакраменто Кингс финишираха на деветото място в крайното класиране на Западната конференция в НБА. Българинът и неговите съотборници сложиха категоричен край на редовния сезон, след като попиляха Портланд Трейл Блейзърс със 121:82 в среща, изиграна в „Голдън 1 Сентър“. Селекцията на Майк Браун си свърши работата още през първото полувреме и до края направи мача протоколен, за да стопира своята негативна серия от три поредни грешни стъпки отвъд океана.

 

 

 

Срещу името на Сакраменто личат 46 победи и 36 загуби, докато баскетболистите на Чонси Билъпс завършиха на последното 15-то място на Запад с 21 успеха и 61 поражения. По този начин Кингс ще срещнат в плей-ин турнира Голдън Стейт Уориърс, който приключи на 10-та позиция със същия баланс, с какъвто разполагат и „кралете“. Това означава, че Везенков и компания ще имат домакинско предимство в мача, даващ право на продължаване по пътя към плейофите. Плей-ин турнирът ще се проведе между 16 и 19 април. 

 

 

 

Соловите изпълняния на Ди‘Арън Фокс, Кийгън Мъри, Харисън Барнс и Домантас Сабонис, както и солидното представяне в защита, дадоха шанс на домакините се превърнат в пълни господари още в откриващите минути. Аргументите в редиците на гостите почти липсваха и в двете фази, което отвори пътя на „кралете“ към аванс от 12 точки в края на встъпителния период.

 

 

 

Кион Елис, Дейвиън Мичъл и Фокс подхванаха наказателна акция в началото на следващата десетка, а авансът на калифорнийци продължи да придобива все по-опустошителни размери. Сакраменто нямаше никакви проблеми да разкъсва защитата на „пионерите“, като усилията на Сабонис, Фокс и Елис доведоха до това домакинският отбор да се оттегли в съблекалнята при 65:37. През второто полувреме „кралете“ отново правеха каквото си поискат с Трейл Блейзърс и узакониха своята внушителна победа.

 

 

 

Везенков се включи от резервната скамейка, но отново бе забравен от Браун. Българският национал се появи в игра едва в заключителната четвърт, когато мачът бе отдавна решен.Крилото не успя да се разпише, но се прибра в съблекялната с 1 борба и 1 асистенция за 11 минути, прекарани на паркета. При стрелбата си той бе 0/1 отвъд дъгата и 0/1 от средна дистанция. 

 

Ди′Арън Фокс поведе колоната на реализаторите за Сакраменто с 24 точки. Домантас Сабонис го последва с 18, 11 борби и 9 асистенции, Харисън Барнс се отчете със 17 и 5 овладени под двата ринга топки. Кион Елис се разписа с 13 точки. 

 

Делано Бентън записа 17 точки и 7 борби за Портланд. Доуп Рийд остана с 14 и 6 борби. 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Сакраменто Кингс, Портланд Трейл Блейзърс, НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи