Росен Барчовски: Няма да подарим нищо лесно на никого


Росен Барчовски: Няма да подарим нищо лесно на никого
(сн. Радослав Маринов)
29-04-2024 23:15 | Мария Маринова

Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски е категоричен, че отборът му ще се бори до последно в плейофите, въпреки късата ротация. Ето какво още сподели той за загубата от Балкан в Ботевград на старта на четвъртфиналите, за контузията на Георги Боянов и за предстоящия втори мач в София:

 

„Не можем да издържим срещу натиск от много хора. Не можем да издържим срещу агресивна защита. Започваме да правим грешки и ги наказват. Това си ни е слабост, която откакто останахме в такъв състав, не можем да оправим. Това е основната причина, поради която губим мачовете.

 

Стоим добре дълго време, имахме шанс при пет точки и наша топка, но грешката на Дамян Минков беше непринудена. Това една от всички. От 17 грешки, сме получили 28 точки - 1/3 от всички точки, които сме получили. В постепенно нападение горе-долу стояхме добре. Това е, което ще се опитаме да изчистим за втория мач и всеки мач опитваме. Когато успеем да го направим, ще спечелим.

 

Притеснително ми е състоянието на Георги Боянов, защото контузията му в началото промени играта ни. С него изглеждаме много по-различно и мачът щеше да бъде различен. Ние имаме много аргументи с него в нападение и в борбата под коша, сега позагубихме много неща, но това е положението. Ще се опитаме във втория мач. Няма да подарим нищо лесно на никого.

 

Боянов контузи глезена си. Първата работа е да се направи снимка и да няма счупено, защото ако има нещо счупено, сезонът му приключва. Ако не, ще видим какво може да се направи за два дни и дали ще може въобще да се възстанови.

 

Аз спрях да призовавам публиката, защото ако дойде тя в нашата зала, атмосферата ще е съвсем друга. Това би могло да стане, само че се съмнявам. Ще дойде публика от Ботевград, ако ще да са 40 човека. Аз сигурно най-много искам, а и момчетата, защото ние се борихме, не сме се предали. Имахме шанс в този мач, защото напрежението беше в тях, то си пролича. Ако имаме малко повече класа и дълга пейка, този мач можеше да спечелим, но такъв е сезонът, ще се опитаме да не завършим по този начин.

 

Има обаче и хубави неща – едното е, че доста млади играчи получиха игрово време. Така става винаги – и Виктор Гергов, и Дамян Минков, и Иван Димитров. Така че това не е малко. Има много какво да учат, но разбира се, че оправдават очакванията."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ЦСКА, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи