Академик не прости на обезоръжения Берое


Академик не прости на обезоръжения Берое
(сн. НБЛ, архив)
30-03-2024 20:23 | BGbasket.com

Академик Пловдив записа втора поредна победа в третото завъртане на Sesame Национална баскетболна лига. Тимът не даде никакви шансове на Берое, след като надделя със 113:83 в двубой от 27-ия кръг, изигран в зала "Общинска." Гостите отбелязаха 18 точни шута от далечно разстояние, което им помогна да си осигурят разликата в хода на срещата.

 

Така баскетболистите на Йордан Янков разполагат с 10 победи и 17 загуби на сметката си, докато съставът от Стара Загора е с баланс 8-19. На 6 април (събота) Академик ще гостуване на Левски в София, а Берое ще приеме Ямбол отново като домакин.

 

Николай Николов пропусна срещата за "зелените", а в лагера на противника липсваха Джералд Лидел и Ради Глухчев.

 

Гостите започнаха ударно мачът, като още в първите минути направиха ударна серия от 14:0 с помощта на Филип Хенри и Мартин Маринов. Баскетболистите на Йордан Янков запазиха двуцифрената си преднина, но в края на периода Седариан Рейнс се намеси, за да скъси разликата до 7 при 14:21. Гостите обаче съумяха отново да върнат двуцифрената си преднина в края на първата десетка след 7 безответни точки.

 

Точните стрелби от тройката за Академик Пловдив продължиха да валят и през втория период, а разликата скочи до 20 точки. Опитите на домакините да скъсят дистанцията не стигна, но съставът от Пловдив продължи да контролира ситуацията и до почивката. 

 

След подновяването на играта периода се оказа равностоен, което обаче не помогна на Берое да се доближи до противника си, а в края частта разликата за баскетболистите на Йордан Янков стигна 29 точки - 90:61. През последните десет минути Академик вече бе с юношите си на терена, а "зелените" също дадоха шанс на младите си състезатели да се изявят на паркета - Калоян Станев и Евгени ЕнчевПротоколната се оказа и последна част, приключвайки при 22:23 в полза на пловдивчани, като те спечелиха убедително срещата със 113:83.

 

Томислав Минков се отличи с 22 точки, 6 борби и 6 асистенции за успеха на Академик. Филип Хенри оформи дабъл-дабъл от 19 и 10 борби, Джъстин МакКол финишира с 15, 7 борби и 5 асистенции, Ренел Къмингс вкара 14 точки и записа 8 точни подавания, а Кръстомир Михов отбеляза 14.

 

Седариан Рейнс бе най-резултатен за Берое с 25 точки и 7 борби. Николай Титков допринесе с 20 и 5 асистенции, Калоян Колчев наниза 14, а играещият треньор Дарин Иванов прибави 13 и 6 асистенции.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Академик Пловдив
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи