Балкан отнесе осакатен Берое и завърза интригата за четворката


Балкан отнесе осакатен Берое и завърза интригата за четворката
(сн. balkan-basket.com)
03-02-2024 20:32 | BGbasket.com

Балкан записа четвърта поредна победа в Sesame Национална баскетболна лига. Пред собствена публика в „Арена Ботевград“ тимът надви категорично осакатения състав на Берое с 97:60, вкарвайки 14 тройки в мача.

 

Извън състава за домакините отново остана Йонас Зохоре, като за момента от клуба няма информация дали той ще продължи да носи екипа на тима. В групата пък за първи път бе включен юношата Кристиян Дялов, който направи и своя дебют в елита. От другата страна Андреа Марушич не можеше да разчита на Седариан Рейнс и Карлос Пепин, които все още не са възстановени от контузиите си, и дълго време титулярите на тима играха почти без смяна.

 

С успеха, Балкан вече е с баланс 12-8 и се изравни с ЦСКА по брой победи, но „червените“ имат и мач по-малко. Така, битката за Топ 4 и предимство като поставен при жребия за Купата между двата тима ще бъде решена в оставащите два кръга, като отборите имат и директен мач на 12 февруари в София. Преди това обаче съставът от Ботевград ще пътува до Испания за последния си двубой за сезона във ФИБА Къп срещу Билбао. Берое пък вече е с 8 победи и 12 загуби и до последно ще трябва да се бори за мястото си в осмицата, като му предстои визита на Спартак Плевен.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

„Зелените“ поведоха със 7:1 на старта на мача, но макар първият кош от игра за съперника да дойде повече от три минути след началото, много бързо той обърна за 8:7. Старозагорският тим обаче правеше много грешки, докато Балкан стреляше с висока успеваемост, а след тройка със сирената на Майки Диксън се откъсна с 27:14.

 

Авансът на шампионите достигна 15 в началото на втория период, но силни изяви на Антун Маричевич и Даръл Дейвис скъсиха дистанцията само на 7. Въпреки че Берое да подобри мерника си под коша през тази част, отборът на Небойша Кнежевич продължаваше да поддържа висока резултатност и на почивката се оттегли при 49:34 в своя полза след 12 точки на Илиян Пищиков до момента.

 

Гостите продължиха да бъркат и след паузата, докато Балкан наниза 7 тройки само през третата част, след която вече имаше внушителна преднина – 80:48.


Резултатността бе доста по-ниска в оставащото време, но „зелените“ нямаха проблем да поддържат комфортния си аванс и да спечелят. Голямата разлика позволи на наставника на домакините да завърти целия си състав по-рано и да даде почивка на основните играчи, като в игра до края се появиха и всички юноши на тима.

 

По 16 точки за победителите отбелязаха Георги Герганов и Йордан Минчев. Майки Диксън реализира 14 точки, 13 е Сюприйм Хана, 12 има Илиян Пищиков.

 

За Берое над всички с 24 точки и 11 борби бе игралият без смяна Даръл Дейвис, 13 точки реализира Николай Титков. По 10 добавиха Антун Маричевич и Николай Николов (8 борби), като вторият също бе на паркета пълни 40 минути.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи