Теглят жребия за Евробаскет при подрастващите на 6 февруари


Теглят жребия за Евробаскет при подрастващите на 6 февруари
03-02-2024 09:01 | BGbasket.com

Националните отбори на България до 16, 18 и 20 години ще научат през следващата седмица съперниците си на предстоящите Европейските първенства през лятото. Жребият ще бъде изтеглен на 6 февруари (вторник) във Фрайзинг, Германия и ще бъде предаван пряко онлайн, стана ясно след заседание на Изпълнителния комитет на ФИБА.

 

Централата реши също да създаде нова идентичност за състезанията при подрастващите в съответствие с водещите такива при мъжете и жените. Поради това бе одобрена промяна на имената им - от Европейско първенство към Евробаскет с унифицирано лого за всички събития при подрастващите.

 

В края на ноември Бордът на ФИБА Европа определи и домакините на шампионатите, като страната ни получи право да организира този при жените U20 в Дивизия B, който ще се проведе в периода 6-14 юли в София. Селекционер на отбора ни е Преслав Пешев.

 

Националният тим на България за момчета U16, който е и единственият наш представител в елита, ще е воден от Янко Янков и ще пътува до Ираклион (Гърция), като шампионатът в Дивизия А ще се проведе в периода 9-17 август.

 

Юношите U18 с треньор Стойо Чолаков ще играят в Скопие (Северна Македония), като мачовете са от 26 юли до 4 август. Евробаскет в Дивизия B при младежите U20, начело на които е Васил Христов, е планиран за периода 12-21 юли в Питещ (Румъния).

 

Северната ни съседка ще е домакин на още един Евробаскет в Дивизия B с участието на България – този при девойките U18, които ще бъдат водени от Маргарита Маринкова. Той ще се проведе в Плоещ от 2 до 11 август. Отборът ни за момичета U16 със селекционер Лъчезар Коцев ще играе в Турция между 15 и 24 август, а градът ще бъде определен допълнително.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи