Александър Янев пред завръщане в игра


Александър Янев пред завръщане в игра
(сн. Краси Веселинова/БФБ)
27-04-2024 12:33 | Веселин Михайлов

Добрите новини в редиците на Рилски спортист не липсват преди старта на плейофите в Sesame НБЛ. Пред завръщане в игра за „скиорите“ е една от най-важните им фигури. Става дума за Александър Янев, а това сподели старши треньорът Любомир Киров пред BGbasket.com.

 

Бившият национал ще бъде в състава на Рилецо за четвъртфиналната серия срещу Шумен, но на този етап не е ясно дали ще вземе участие. Според информацията той е подновил тренировъчен процес със своите съотборници.

 

Припомняме, че крилото страдаше от проблем с коляното, което го извади от сметките на "скиорите" за по-дълъг период от време. За последно 34-годишният баскетболист бе на линия за тима от Самоков по време на турнира за Купата на България през март. Впоследствие 203-сантиметровият стрелец пропусна всичките мачове до края на редовния сезон. През този сезон Янев има средни показатели от 10.7 точки, 4.4 борби и 1.4 асистенции за 25 срещи в елита.

 

 

Първият мач между Рилски и Шумен ще бъде изигран на 29 април (понеделник). Срещата ще стартира от 19:00 часа в „Арена Самоков“. Втората среща е планирана за 1 май в Шумен, а ако се стигне до решителен трети двубой, той ще бъде на два дни по-късно в Самоков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Александър Янев, Шумен, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи