Прогнози за 18-и кръг на Sesame НБЛ


Прогнози за 18-и кръг на Sesame НБЛ
20-01-2024 14:44 | BGbasket.com

BGbasket.com продължава традицията да помага на своите читатели с насоки за изхода на мачовете и коефициентите на Sesame.bg. Предстоящият XVIII кръг няма да е пълен, защото двубоят между Спартак и ЦСКА бе отложен. Вече почти е ясна първата четворка, която си осигури на 100 процента участие в Купата на България. За останалите 4 места шампионът Балкан има леко предимство, а от 6-ия Берое до 12-ия Ямбол всички имат своите шансове. В събота има 5 мача, а отложения от миналия кръг Спартак – Ямбол ще се играе в сряда, 24 ноември.

 

Ямбол - Левски, събота, 20 януари, 18.00 ч.,зала „Диана“

 

Аутсайдерско дерби, ако може да има такова в настоящия сезон в НБЛ, между два отбора, които напоследък нямат кой знае какви поводи за радост, а и не са в цветущо финансово състояние. Домакините са със само една победа в миналите 7 кръга. Тя обаче бе през миналата година. В миналия кръг не играха Павел Маринов и Иван Лилов. Ямбол привлече американския гард Кевин Хънт, който направи силен дебют с 31 точки при загубата от Черноморец. Гостите продължават своята битка за оцеляване, която е по-важна от представянето им. Те са със само една победа от 11 мача, а от 24 ноември не са вкарвали в нито един мач повече от 75 точки. Привличането на поредния недооценен талант в школата на ЦСКА Александър Александров едва ли ще промени кой знае колко резултатността, но часове преди мача стана ясно, че в състава се завръща един от най-опитните играчи Златин Георгиев. Само преди седмица Голди обяви, че ще облече екипа на Спартак Плевен, но изненадващо пожела да напусне отбора след само един изигран мач в Европа.

 

Предложение за залог: Резултатност за Левски под 74.5

 

Черно море Тича - Шумен, събота, 20 януари, 18.00 ч.,зала „Христо Борисов“

 

Домакините са в отлична форма и в тази зала са с пет поредни победи – последните две над шампионите от Балкан и ЦСКА. Интересното е, че тимът започна сезона с три загуби в зала „Христо Борисов“, след което дойдоха тези успехи. Отборът играе и много резултатно, като се изключи второто полувреме в миналия кръг в Бургас. Ако не подценят съперника, се очаква да нямат проблеми. Мартин Коцев и Мартин Йорданов не играха при поражението от Черноморец, но добрата новина за "моряците" е, че се очаква завръщането поне на Коцев в този мач. Шумен идва след две поредни домакински победи. Последният официален мач между двата тима тук завърши с успех на гостите. Иначе статистиката от последните им 7 срещи е 4-3 за избраниците на треньора Янко Янков.

 

Предложение за залог: Победа за Черно море и /или/ общ брой вкарани точки – над 168.5 т.

 

Балкан - Черноморец, събота, 20 януари, 19.00 ч.,Арена Ботевград

 

Дербито на деня. Шампионите спечелиха в миналия кръг в Перник, като прекъснаха серията си от три поредни поражения. Това е първото им домакинство за годината и със сигурност надеждите на всичките им фенове е да тръгнат с победа. Мачът е дебют и за новия им треньор Небойша Кнежевич в Ботевград. Всички са на линия, като под въпрос е новото попълнение Сюприйм Хана. Лавина от контузии има в състава на Черноморец и едва ли и треньорът Васил Евтимов знае на кого може да разчита днес. Отличното включване на дебютанта Алекс Уандие помогна за успеха над Черно море, но сега едва ли това ще е достатъчно за победа в Ботевград, където "акулите" нямат такава от декември, 2021 г.

 

Предложение за залог: Общ брой вкарани точки – над 159.5.

 

Берое - Миньор, събота, 20 януари, 19.00 ч.,Общинска зала Стара Загора

 

Този мач го няма в голяма част от букмейкърските къщи. Домакините са фаворити, но само на хартия. Дебют за гостите се очаква да направи новото попълнение - американецът Ромело Бърел, който макар и само 201 см, се очаква да помогне в борбата под двата коша. Георги Младенов няма други проблеми с контузени състезатели, освен Огнен Пантович, който е трайно извън строя. Берое е с къса резервна скамейка, а основните двигатели на тима напоследък са Даръл Дейвис и Карлос Пепин, но ако някой натрупа лични нарушения, със сигурност това ще се отрази негативно.

 

Предложение за залог: Хендикап + 8.5 точки за Миньор или над общ брой вкарани точки – 162.5 т.

 

Рилски спортист – Академик Пд, събота, 20 януари, 19 часа, Арена Самоков

 

Домакините са в отлична форма със серия от положителни резултати. Ако не подценят съперника, със сигурност ще продължат успешно атаката на второто място с голяма победа. Засега треньорът Любомир Киров се справя със звездния си за България състав. Всеки дава максимума от себе си за времето, което е на терена. Рилски спортист има равностойни състезатели, от които само Лоусън е контузен – счупен пръст. На приливи и отливи играят пловдивчани, като разчитат предимно на собствения терен да трупат актив.

 

Предложение за залог: Победа за Рилски спортист с хендикап – 18.5.

 

Спартак Пл - Ямбол, сряда, 24 януари, 19 часа, зала „Балканстрой“ (отложен мач от 17-ия кръг)

 

Мачът на домакините с ЦСКА в неделя бе отложен, заради многбройните контузени и болни в състава. Нещо се случва в Спартак, защото от началото на сезона треньорът Любомир Минчев май нито веднъж не е използвал всичките си картотекирани състезатели. И голяма част от травмите са мускулни. Освен това отборът изненадващо бе напуснат от последното си ново попълнение Златин Георгиев, привлечен едва преди дни, който пожела да се върне в Левски. Гостите имат двубой в събота и от неговия изход до голяма степен ще зависи настроението им за този мач. Все още логично никъде няма залози за двубоя.

 

Предложение за залог: Общ брой точки - над.

 

* Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в "Отговорна игра" на sesame.bg и в сайта на НАП.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи