Прогнози за 17-и кръг на Sesame НБЛ


Прогнози за 17-и кръг на Sesame НБЛ
17-01-2024 11:21 | BGbasket.com

BGbasket.comпродължава традицията да помага на своите читатели с насоки за изхода на мачовете и коефициентите на Sesame.bg. Вече почти е ясна първата четворка, която си осигури на 100 процента участие в Купата на България. За останалите места обаче битката ще е жестока, защото дори и шампионът Балкан е застрашен, тъй като натрупа доста загуби напоследък. Предстои междинен кръг, а късите ротации и натоварената програма със сигурност ще окаже влияние върху крайните резултати. В сряда ще има 5 мача, защото двубоят Спартак – Ямбол е отложен за след седмица заради ангажименти на домакините с евротурнирите.

 

Шумен - Левски, сряда, 17 януари, 18.30 ч.,Арена Шумен

Двата отбора са съседи в класирането, но почти сигурно ще си разменят местата след този мач. В миналия кръг Шумен записа първата си победа от началото на сезона на собствен терен. Росен Иванов не игра. Само 70 точки вкараха домакините при успеха над Миньор, като 62 от тях бяха принос на чужденците. Янко Янков няма възможност за широка ротация, но какво пък да каже за своя тим колегата му Димитър Ангелов… След 10 поредни загуби „сините“ най-после записаха успех, но пък сега остават и без Златин Георгиев, който предпочете да продължи кариерата си в Плевен. Отборът е и слабо резултатен, като не е вкарвал над 75 точки от загубеното домакинство на Рилски спортист на 24 ноември със 76:78.

Предложение за залог: Победа за Шумен и /или/ слаба резултатност за Левски (под 74.5)

 

ЦСКА – Рилски спортист, сряда, 17 януари, 19.00 ч.,зала ЦСКА

Дербито на кръга. Домакините, сочени от началото на сезона за основни фаворити за титлата до момента не оправдават очакванията. Те вече имат 4 загуби, последната, от която бе в неделя във Варна. Късата ротация, която използва треньорът Росен Барчовски може да окаже влияние върху предстоящия двубой. Още повече, че Георги Боянов направи 40 пълни минути в Морската столица. Божидар Аврамов се лекува. Физически тимът изглежда е отлично подготвен, защото едва ли има друг отбор в Лигата, който да има повече точки в последна четвърт. Точно там пък напоследък издиша Рилски спортист, който загуби заключителната част в три от четирите си последни мача. Самоковци спечелиха срещу ЦСКА в предишния двубой у дома. Джо Лоусън, продължава лечението си.

Предложение за залог: Общ брой вкарани точки – над 159.5 т.

 

Миньор - Балкан, сряда, 17 януари, 19.00 ч.,зала „Борис Гюдеров“

С огромен интерес се очаква този мач от страна на домакините и публиката в Перник, защото тимът за пръв път ще играе тук през сезона. Това обаче може да „налее олово в краката“ на играчите на Миньор, които нямат много опит и част от тях за пръв път ще са главни действащи лица пред пълни трибуни. Всички здрави са на линия за състава, като само Огнен Пантович продължава лечението си. Балкан продължава серията си от гостувания, като загуби три пъти поред напоследък и още няма успех през 2024-та година. Под голяма въпросителна е Йордан Минчев. Новото попълнение Сюприйм Хана се включи добре, като за 8 минути вкара 7 точки, но се контузи. Николай Грозев и Иво Корестилов също са под въпрос.

Предложение за залог:Общ брой точки под 157.5 т.

 

Академик Пд - Берое, сряда, 17 януари, 19.00 ч.,зала „Сила“

На приливи и отливи играят пловдивчани, като разчитат предимно на собствения терен да трупат актив. От статистическа гледна точка трябва да се отбележи, че Академик е най-слабо резултатният домакин. Нещо обаче се случва и нещата не са добре. Няма да е изненада ако гостите, които играят все по-добре, да си тръгнат доволни. Те имат три успеха в последните си четири мача.

Предложение за залог: Общ брой точки под 163.5 т.

 

Черноморец – Черно море, сряда, 17 януари, 19 часа, зала „Бойчо Брънзов“

Този мач предизвиква голям интерес, защото лидерите в класирането напоследък играят на приливи и отливи заради големия брой отстъстващи, а пък варненци са в подем. За Черноморец, който е единственият отбор в Лигата без загуба у дома, почти сигурно няма да играят Милен Захариев и Тони Троча. Под въпрос е Христо Захариев. Черно море загуби само веднъж в последните си 5 мача. Мартин Йорданов не игра при победата над ЦСКА. Мачовете и на двата отбора се отличават с голяма резултатност.

Предложение за залог: Общ брой точки над 164.5 т.

 

* Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в "Отговорна игра" на sesame.bg и в сайта на НАП.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи