Откриха новата зала в Пловдив (снимки)


Откриха новата зала в Пловдив (снимки)
(сн.podtepeto.com)
31-08-2015 11:01 | BGvolleyball.com

Йордан Йовчев вдигна публиката на крака с демонстрация на халки


Многофункционалната спортна зала Колодрума в Пловдив бе официално открита вчера, 30 август, но церемонията пропусна министър-председателят Бойко Борисов, който не успя да пристигне в града под тепетата. Причината бе авария на правителствения самолет във Варна.

Спортовете, които зрителите в залата можеха да видят в деня на официалното откриване на новата красива зала, бяха колоездене и таекуондо. Именно по новата колоездачна писта завърши първия етап от колоездачната обиколка на България, а паралелно с това се провеждаха и финалите от Световното първенство по таекуондо ITF. 

Така волейболните национали, които слезнаха специално от високопланинската база Белмекен, за да присъстват на откриването на залата, останаха само като зрители. Идеята за демонстративен гейм по волейбол между ветерани, за която загатна преди време вицепрезидентът на БФВ Любо Ганев, също не намери реализация. 

В отсъствието на Бойко Борисов честта да пререже лентата на новата зала имаха спортният министър Красен Кралев и кметът Иван Тотев. Гост на церемонията бе и Александър Гусятников, вицепрезидент на колоездачната федерация в Русия. 

Сред кулминациите на вечерта бе и кратка демонстрация на халки от легендата на българската и световна гимнастика Йордан Йовчев. 

 

Новата зала в Пловдив е с капацитет от 6200 седящи места. След като тази година Академик Пловдив се завърна в баскетболния елит, местен сайт съобщи по-рано, че се обмисля се вариант тимът да приеме в новата спортна зала Колодрума най-силните български отбори от НБЛ. 

 

Фотогалерия със снимки от новата зала виж ТУК.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Колодрума, Пловдив
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи