Жените U20 отстъпиха на Хърватия след драматичен двубой


Жените U20 отстъпиха на Хърватия след драматичен двубой
(сн. FIBA.basketball)
03-08-2023 18:13 | BGbasket.com

Националният отбор по баскетбол за жени U20 записа поражение в първия си двубой от втората фаза на европейското първенство в Дивизия В, което се провежда в Крайова, Румъния. Баскетболистките на Маргарита Маринкова отстъпиха след драма от Хърватия със 71:77 в мач от първия кръг за разпределение на местата от 9-о до 17-о място в група F.

 

Българките имат на сметката си победа и две загуби в потока, като заемат втората позиция. На 4 август (петък) тимът ни ще се изправи срещу Косово в среща от 20:30 ч.

 

Двата отбора започнаха равностойно мача и се движеха рамо до рамо в резултата. Микаела Дамянова и Виктория Иванова се проявиха като реализатори в първия период, а след десет минути игра, съставът ни разполагаше с точка аванс - 20:19.

 

В началото на втората четвърт обаче хърватките стигнаха до първи обрат в срещата. Съставът на Маргарита Маринкова отвърна подобаващо чрез Деана Стояновска, Иванова и Дамянова, за да върнат предимството си и да си осигурят преднина на почивката при 44:35.

 

Тимът на Хърватия излезе с нови сили след подновяването на играта и започна да стопява постепенно изоставането си. Илияна Георгиева и Виктория Иванова успяха да се включат с добри изяви, но символичните гости се отскубнаха с 3 точки при 54:51 след 30 минути игра.

 

Равностойно започна и заключителната четвърт, но хърватките останаха на лидерската позиция. Последваха страхотни отигравания на Раня Абурая, Георгиева и Иванова, с които българките намериха пътя към водачеството. Хърватия обаче дръпна с 2 точки при малко от минута до края - 73:71. В последвалите атаки опитите на Диана Стояновска и Микаела Дамянова не дадоха релултат, а след това Хърватия сложи край на срещата след няколко успешни наказателни удара.

 

Виктория Иванова бе най-добра за България с 25 точки, 7 борби и 5 асистенции. Илияна Георгиева регистрира 14 и 9 борби, Микаела Дамянова добави 11. 

 


 

СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ U20 ОТ МАЧА С ХЪРВАТИЯ U20

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2023 ЗА ЖЕНИ U20, ДИВИЗИЯ В

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ЕВРОБАСКЕТ 2023 ЗА ЖЕНИ U20 / ДИВИЗИЯ B

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U20 (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи