Вариантите за класиране в групата на младежите U20


Вариантите за класиране в групата на младежите U20
(сн. FIBA.basketball)
12-07-2023 11:08 | BGbasket.com

Загубата, която претърпя националният ни отбор по баскетбол за младежи U20 от Северна Македония, бе първа за тима ни на Европейското в Дивизия B в Скопие. Тя обаче може да се окаже фатална за класирането на България в групата и да ни остави извън четвъртфиналите.

 

Все още обаче съществуват шансове за Топ 8, но баскетболистите на Васил Христов нямат повече мачове и ще трябва да чакат развитието на последните две срещи в групата. Те се надяват на грешна стъпка на преките си конкуренти Северна Македония и Чехия, които играят съответно срещу Ирландия и Словакия.

 

BGbasket.com ви предлага и вариантите за класиране на България в зависимост от изхода на тези две срещи:

 

Победи за Чехия и Северна Македония

 

Това е най-неблагоприятният сценарий за „лъвчетата“, тъй като при него те ще се изравнят с преките си съперници с баланс 3-1. В получилата се тройна въртележка обаче те ще са последни заради тежката загуба от Северна Македония. Домакините пък ще спечелят групата, а чехите ще са втори.

 

Победа за Чехия и загуба на Северна Македония

 

Чехия и България ще класират за четвъртфиналите с еднакъв баланс 3-1, като националите ни ще са първи в групата заради победата в директния мач. При това развитие Северна Македония остава с 2-2 и ще играе за 9/16 място.

 

Победа за Северна Македония и загуба на Чехия

 

България се класира напред и в тази ситуация, но като втори в групата след Северна Македония. Извън Топ 8 пък ще остане Чехия.

 

Загуби на Северна Македония и Чехия

 

При този сценарий България ще е еднолично начело в групата. При Северна Македония, Чехия и Ирландия ще се получи тройна въртележка, като напред ще продължат чехите заради победите и срещу двата съперника.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2023 ЗА МЛАДЕЖИ U20, ДИВИЗИЯ В

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ЕВРОБАСКЕТ 2023 ЗА МЛАДЕЖИ U20, ДИВИЗИЯ В

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U20
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи