Любомир Минчев: Ако съм доволен, значи просто трябва да си ходя


Любомир Минчев: Ако съм доволен, значи просто трябва да си ходя
(сн. Дарик)
09-05-2023 17:00 | BGbasket.com

Старши треньорът на Спартак Плевен Любомир Минчев очаквано призна, че не е доволен от завършека на сезона за неговия отбор в НБЛ и отпадането още на четвъртфиналите. Наставникът, който има договор и за догодина с опция за чужбина, направи оценка на представянето на тима по време на пресконференция днес:

 

„Явно това са ни били възможностите, щом не сме продължили. Дали е могло повече – винаги може да се мисли в тази насока, но имахме и някои неща, които са част от спортния живот като контузии и ограничение на ротацията. При нас беше най-вече при високите играчи. Това беше една от трудностите на отбора в противпоставянето при борбата под коша след контузията не един от чужденците. По време на сезона и Станимир се контузи. До този момент отборът започваше да играе по начин, по който искам, но след тази контузия и прозореца за националния отбор нещата тръгнаха надолу. Не искам да влизам в по-конкретни обяснения.

 

Не съм доволен, защото не играхме по начина, по който ми се искаше. Искаше ми се да можем да продължим. Има обективни причини, не искам да изпадам в такива анализи и да се смята като оправдание. Какви са ни били желанията и какви са ни били възможностите са две различни неща, както и моментно състояние. Не успяхме и е нормално да не съм доволен. Ако съм доволен, значи просто трябва да си ходя и има нещо грешно в мен.

 

Богдан Петков: Върнахме интереса към Спартак, митовете за бюджета трябва да се разбият

 

За следващия сезон първо трябва да седнем да говорим. Набелязали сме си някакви неща първоначално, но тепърва те ще се изясняват – дали ще се правят промени, какви и как. Все пак са минали два-три дни, откакто сме приключили сезона. Тепърва ще говорим затова.

 

Няколко пъти Богдан искаше да говори с мен за следващата година, но аз отлагах, защото исках да свърши шампионатът и да се направят анализи, както и ще има ли промени и какви. Знам, че това вълнува всеки, но няма нито един треньор, който да каже правим това и това или взимаме този и този, било то за българи или чужденци. Първо има отбори, които още не са приключили. Прекалено рано е. Поне в България никой не е подписвал договор за следващата година, преди да е свършил сезонът. Поне така смятам.

 

Като се прибрах от Косово, се опитвах малко да бъда дипломатичен, което не ми се отдава толкова. Опитах се да кажа истината в моите очи по-тактично. А истината е, че нашето ниво тук е по-слабо от това в Косово,специално в последния сезон. Това е моето мнение. Тогава не бях част от нито един клуб, но сега мога спокойно да го кажа. Да, може да е интересно и оспорвано, ни нивото е по-слабо. Има си своите обяснения.

 

Тодор Тодоров: Амбицията в младите да станат професионални баскетболисти намалява

 

Всеки отбор има своите силни страни и проблеми. За мен доста интересни ще бъдат и двете полуфинални серии. Вече зависи кои как ще подходи. Едно е аз да си гледам моя отбор и аз как съм подходил към един от противниците, но друг треньор разполага с други играчи и възможности. Отделно много от отборите са зависими. Нямат заместители или поне втори вариант на определени позиции, нямат толкова добър баланс. Зависи и дали някой ще има здравословни проблеми, защото резултатите зависят и от това. Не мога да кажа, че симпатизирам на някой. Ще ми бъде интересно да гледам и двете серии."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Любо Минчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи