Карина Константинова: Винаги е голямо удоволствие за мен да играя за България


Карина Константинова: Винаги е голямо удоволствие за мен да играя за България
(сн. БФБ)
19-11-2022 09:08 | Мария Маринова

Карина Константинова се надява да може да помогне на женския национален отбор да се представи на ниво в предстоящите мачове от европейските квалификации срещу Сърбия и Хърватия. Макар и само на 23 години, тя вече е една от най-опитните баскетболистки в състава на Стефан Михайлов.

 

Пред BGbasket.com Константинова сподели очакванията си за двубоите, коментира подмладяването на тима ни и разказа как се чувства в новия си тим Кеплавик, който е лидер в Исландия без загуба до момента:

 

„Винаги е голямо удоволствие за мен да играя за България. Чувствам се добре. Пристигнах в четвъртък. Има лека умора, защото играх късен мач в сряда, после цял ден пътувах, но няма проблем, за два дни ще отшуми.

 

Цветомира Шаренкапова: Младите са готови да поемат щафетата, дано имат по-добри условия 

 

Най-важното за нас, тъй като сме млад отбор, е да играем доста агресивно. Трябва да подхождаме с уважение към противниците, но не със страх и да можем да извлечем максимума, защото това ще е съставът, който ще се развива в следващите три до пет години и ще се гради около него. Трябва да покажем бърза и агресивна игра, само по този начин можем да се опитаме да стоим близо до противници от този ранг.

 

Стефан Михайлов: Трябва да извлечем някаква полза от тези квалификации

 

Би трябвало да имам по-голяма отговорност вече, но не мога да кажа, защото още не съм го изпитала. Нямам търпение, разбира се. Винаги съм искала да бъда лидер на отбора, както беше при 20-годишните и успяхме да спечелим промоция за Дивизия А. Надявам се да мога да помогна. Смятам, че и в Исландия имам основна роля в тима си и момичетата разчитат на мен. Мисля, че съм готова да поема тази отговорност и да помагам на отбора с каквото мога.

 

Радостина Христова: Има огромен дефицит на баскетболистки, младите трябва да изберат пътя си

 

Много съм щастлива, че отидох в Исландия. В началото бях със смесени чувства за отиването ми там, но съм впечатлена от организацията в клуба и нивото на баскетбола там. Лигата е на едно много добро ниво. Представяме се добре засега. Победихме фаворитите вече по два пъти. Имаме шансове за добро класиране и само времето ще покаже. Ако бъдем концентрирани и тренираме здраво, трябва да се справим и в мачовете напред.

 

Треньорът на отбора се свърза с мен. Бях впечатлена от начина му на мислене и от идеите, които има за тима. Обясни ми и каква ще е моята роля в отбора и какво ще се изисква от мен. Той разбира страшно много от баскетбол. Влага много енергия и усилия, за да ни подготвя за мачовете. Проведохме една много солидна подготовка в продължение на 8 седмици, имахме и контроли. Мисля, че много добре се подготвихме за сезона и това го показва и силният ни старт. Надявам се сега в почивката момичетата да тренират добре и като се върнем, да продължим със същата енергия и темпо.

 

Продължавам да следя и женското, и мъжкото първенство в България. Имам си фаворите – любимите Балкан при мъжете и симпатизирам на Берое при жените. Надявам се да станат първи."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени), Карина Константинова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи