Цветомира Шаренкапова: Младите са готови да поемат щафетата, дано имат по-добри условия


Цветомира Шаренкапова: Младите са готови да поемат щафетата, дано имат по-добри условия
(сн. БФБ)
18-11-2022 14:15 | Мария Маринова

Една от най-опитните баскетболистки в женския ни национален отбор Цветомира Шаренкапова-Наумова изрази надежда, че в бъдеще ще има по-добри условия за развитие на младите. Представителният ни тим се събра днес на първа тренировка в зала „Триадица“ преди предстоящите гостувания на Сърбия и Хърватия, а ето какво сподели още тя пред BGbasket.com:

 

„Всичко е наред, готови сме да тренираме. Определено сме в по-различен състав, има много млади момичета. Смятам, че е нормално в един момент да се случи това подмладяване. Сигурна съм, че те са мотивирани и готови да поемат щафетата. Надявам се в един момент само да имат по-добри условия, защото смятам, че няма как за пет дни в годината да се случи нещо.

 

В последните 20 години като цяло не мисля, че нещата вървят към някакво подобрение. Може би трябва да се направи някаква коренна промяна. Най-лесното е да кажем, че женският баскетбол трябва да се закрие, но в крайна сметка виждаме, че има млади момичета, които искат да се развиват. Мисля, че именно заради младите трябва да се случи някаква промяна и да има надежда за бъдеще и за тях.

 

В мачовете срещу Сърбия и Хърватия искам да играем добре. То е ясно, че ще ни е много трудно и че не сме тренирали заедно, но нямаме право да се оплакваме. Пределно мотивирани сме, излизаме и се бием, за да покажем най-доброто, на което сме способни. Въпреки че имаме две гостувания, не мисля, че пътуването ще се отрази. Не е толкова далеч, а и всички момичета са свикнали. Според мен няма да е от значение.

 

Стефан Михайлов: Трябва да извлечем някаква полза от тези квалификации

 

Мисля, че с Берое в Еврокъп се сблъскахме с реалността и виждаме къде всъщност е българският баскетбол и че наистина имаме нужда от някаква огромна промяна. Ние сме основно с български състав, двете чужденки дойдоха в последния момент. Смятам, че трябва да се натурализира такава и в националния отбор, за да ни помага и да вдига нивото. Не се сещам за отбори, дори и от по-добрите, в които да няма чужденка, която да помогне.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени), Цветомира Шаренкапова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи