Балкан се измъчи срещу Ямбол, но продължава напред за Купата


Балкан се измъчи срещу Ямбол, но продължава напред за Купата
(сн. БФБ)
25-03-2022 21:46 | Мария Маринова

Балкан е последният полуфиналист в турнира за Купата на България през този сезон. Тимът прескочи първия кръг на надпреварата в „Арена Ботевград“ след трудна победа срещу Ямбол с 90:79. „Зелените“ водеха през повечето време, но гостите оказаха сериозна съпротива и на няколко пъти стигаха до пълен обрат или стопяваха двуцифрената им преднина.

 

В тази среща Ямбол бе без По Брайънт, докато Балкан не можеше да разчита на контузения Станимир Маринов. Димитър Димитров също получи проблем при падане в хода на мача, като се завърна в игра за кратко, но не довърши срещата.

 

На полуфиналите утре Балкан ще има за съперник Левски, който по-рано днес отстрани Спартак Плевен. Другата двойка противопоставя Берое и Рилски спортист.

 

 ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

 

Водени от Крисчън Джоунс, домакините започнаха много силно мача и дръпнаха с 11:2. Малко след това обаче баскетболистите на Тони Дечев отбелязаха 10 безответни точки и стигнаха до пълен обрат при 16:13. Повече от три минути Балкан не успяваше да се разпише, но успя да си върне водачеството и след първата четвърт водеше с 23:19.

 

Баскетболистите на Небойша Видич направиха разлика от 8 точки в началото на втория период. Ямбол почти нямаше пропуск в подкошието и бързо намали пасива си само на точка. Тимът обаче правеше доста грешки, което позволи на „зелените“ отново да натрупат преднина. Така след три поредни тройки (една на Крис Минков и две на Дерик Маркс) те поведоха и с двуцифрена разлика, като на почивката бяха напред с 44:34.

 

Гостите излязоха преобразени след паузата, докато на свой ред балканци започнаха да бъркат често и четири минути след началото на полувремето се стигна до нов обрат – 48:46 за Ямбол. Последваха размени на водачеството, а след нова поредица от три точни далечни стрелби Балкан отново поведе с 9, но преди решителната четвърт опонентът му намали за 60:64.

 

Разликата отново падна само на точка на старта на заключителния период. С поредица от атрактивни отигравания и бързи атаки отборът от Ботевград отново натрупа двуцифрен аванс, като този път не го изпусна до края.

 

Дивон Уошингтън бе най-резултатен за победителите с 22 точки за 20 минути на паркета. Крисчън Джоунс записа дабъл-дабъл от 17 точки и 11 борби, а с 16 точки е Дерик Маркс.

 

За Ямбол 16 точки вкара Константин Тошков, с 15 е Джеремая Пейдж. По 14 точки вкараха Кръстан Кръстанов (13 борби) и Тадж Ридли.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЯМБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България, Балкан, Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи