Монако изравни силите срещу Фенербахче (видео)


Монако изравни силите срещу Фенербахче (видео)
(сн. euroleaguebasketball.net)
26-04-2024 22:25 | BGbasket.com

Монако се съвзе след пропуснатия шанс на старта на плейофите в Евролигата. Съставът на Саша Обрадович излъга Фенербахче с 93:88 във втория четвъртфинален мач. В „Гастон Медисан“ отборът от Княжеството спази традицията от първия двубой и държеше съдбата си в свои ръце през голяма част от него, но този път се оказа на печелившата страна в края й си отмъсти на играчите на Шарунас Ясикевичус за драматичната загуба преди два дни.

 

Така „монегаските“ изравниха серията до 1:1 победи. Следващите два мача ще бъдат изиграни в Истанбул, а третият е планиран за 1 май (сряда).

 

  

 

Домакините акцентираха върху атомното си нападение в началото и на бърза ръка се озоваха в ролята на лидери чрез Майк Джеймс, Матю Стрезъл и Донатас Мотеюнас. Въпреки че гостите се посъвзеха, особено в офанзивен план, „монегаските“ запазиха двуцифрения си актив и след 10 минути игра се отскубнаха с 10 точки.

 

 

 

През втората част Джордан Лойд, Алфа Диало, Джеймс и Мотеюнас се редуваха да създават проблеми на турската защита. Усилията на Скоти Уилбекин и Ник Калатес доведоха до нов подем за „фенерите“, но отборът от Княжеството не сведе глава и се прибра в съблекалнята при 54:50.

 

 

 

Джон Браун пое щафетата от своите съотборници в началото на второто полувреме и водачеството остана в ръцете на действащите шампиони от Лига Про А. Както преди голямата почивка, така и след нея Тайлър Дорси и Уилбекин подхванаха наказателна акция за турците, предизвиквайки пълен обрат. Турският тим постепенно увеличи оборотите и в защитата, за да се откъсне с 9 точки в края на предпоследния период.

 

 

 

Домакините нямаха намерение д се предават и стартираха ударно финалната десетка, в която намериха начин да си върнат водачеството с помощта на Джарън Блосъмгейм и Лойд. Гостите изпаднаха в нокдаун, а два бързи коша на Ели Окобо изведоха „монегаските“ с 5 точки напред в последните 3 минути. Найджъл Хейс-Дейвис и Уилбекин се постараха равенството да бъде поставено на таблото, но Диало и Лойд предопределиха победителя във финалната минута.

 

Донатас Мотеюнас вдъхнови победителите с 18 точки. Джордан Лойд записа 15 и 5 борби, Ели Окобо реализира 13, Джон Браун финишира с 11 точки.

 

Тайлър Дорси отговори за турците с 25 точки и 6 точни шута зад дъгата. Скоти Уилбекин приключи с 23 и 6 тройки, Найджъл Хейс-Дейвис регистрира 10 и 6 борби. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Монако, Фенербахче, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи