Галин Стоянов: Не ми харесват огромните амплитуди на сгъстен цикъл и паузи


Галин Стоянов: Не ми харесват огромните амплитуди на сгъстен цикъл и паузи
(сн: НБЛ)
02-01-2021 12:02 | BGbasket.com

В началото на новата 2021 година BGbasket.com се обърна към всички треньори на отборите от мъжкото първенство, за да направят равносметка на изминалата година, да споделят какво очакват от следващата, както и какво е мнението им за настоящото първенство.

 

Какво сподели старши треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов:

 

- Каква година изпращате?

- Годината, която изпращаме е безспорно турбулентна, противоречива и много странна. Сезон, който не завърши, промени в нашия състав, които безспорно се отразиха на играта ни, дори не успяхме да наместим пластовете в отбора и дойде локдаун. Началото на този сезон пак бе белязан от толкова неизвестни - селекция, подготовка, спиране отново заради болни и карантинирани състезатели и треньори. Всичко това се отразява на целия тренировъчен и игрови процес, огромни компромиси в много посоки. За съжаление и контузии, които са най-неприятната част от последствията.

 

- Как виждате първенството до момента?

- Първенството е отражение на събитията като цяло, много непостоянно е представянето на повечето отбори, може би най-стабилен като представяне, независимо от контузии и отсъстващи състезатели е отбора на Левски Лукойл, като плътно зад тях са Рилски Спортист Самоков. Логиката е запазването на главните действащи състезатели в съставите им, както българи, така и чужденци, нещо рядко случващо се, но явно и доста определящо за представянето на отборите, хомогенноста им, умението да се справят с липсващи части от пъзела.

 

Смятам, че и Балкан и Берое с някои трансфери ще догонят първите два, но да не забравяме, че не са единствените, които могат да подсилят съставите си.

 

Следват както по бюджет, селекция, така и по амбиции и представяне отборите на Академик Пловдив и Черноморец Бургас. Те ще имат трудни моменти с първите 4 отбора поради сгъстения цикъл на мачовете и по-късата си скамейка. Но засега играят силно и с настроение.

 

Остават отборите на Тунджа Ямбол, Спартак Плевен и нашия - Черно море Тича, опитващи се да играят със симбиоза от опитни българи и млади такива или използващи чужденци, там където няма как да се привлекат българи.

 

В тази насока ми се иска да виждам повече ръководители, обърнали поглед. Не ми харесват огромните амплитуди на сгъстен цикъл и паузи, който се получава досега и програмата дадена оттук нататък. Една или две контузи или болест на основни играчи може да промени много нещата за един отбор, дори и за две седмици - 4-5 мача с преки конкуренти например.

 

- Какво си пожелавате за новата година?

- Пожелам си играчите във всички отбори да са здрави, а специално младите да осъзнаят какво искат и че се иска много сериозна работа да го постигнат, нищо хубаво в този живот не става лесно. Но пък като стане е много сладко.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи