Почина треньорът - легенда Живко Коларов


Почина треньорът - легенда Живко Коларов
(BGbasket.com, архив)
08-04-2019 12:11 | BGbasket.com

Баскетболът ни загуби една от легендарните си фигури – Живко Коларов. Легендарният треньор от Поликраище почина на 83-годишна възраст, съобщиха от българската федерация.

 

Бай Живко, както бе известен Живко Георгиев Коларов сред баскетболните хора, работи като треньор в любимата игра от 1954 година и е човекът, който създава стотици баскетболисти и баскетболистки в региона.

 

През лятото на 1949 година в горнооряховското село за първи път е създаден баскетболен отбор. Наставник е Кирил Кушев, а играещ треньор и капитан - Васил Владов. В състава е включен седмокласникът Живко Коларов.

През 1954 г. той завършва училище в Полски Тръмбеш и курс за съдия и инструктор по баскетбол. От тогава до последните му дни пътят му е неразривно свързан с играта в Поликраище.

 

През 1967 година Живко Коларов става треньор и председател на дружеството в селото. През последните 20 години БК Росица работи само с момичета и девойки. През тази година възпитаничките на Живко Коларов станаха вицешампионки на България за ученички.

 

Водените от Коларов момичета от отбора на Росица до 12 и 14 години играха на Държавно първенство и бяха единствените от село, попаднали сред най-силните отбори в тази възраст у нас.

 

Повече за легендарния треньор можете да прочетете ТУК и ТУК.

 

Екипът ни изказва съболезнования към близките на Живко Коларов.

 

Поклон пред светлата му памет!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Живко Коларов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи