Бойко Младенов: Рилецо ще спъне Балкан, Берое ще бие в Пловдив


Бойко Младенов: Рилецо ще спъне Балкан, Берое ще бие в Пловдив
Снимка: LAP.bg
22-12-2018 14:52 | Бойко Младенов | BGbasket.com

Мъжкото баскетболно първенство продължава с три мача от 11-ия кръг и утре. Преди срещите в София, Самоков и Пловдив, потърсихме бившия баскетболен национал Бойко Младенов. Специално за BGbasket.com той направи своите прогнози за сблъсъците.

 

Левски Лукойл - Ямбол
(23 декември - 16:30 часа)


Левски определено има да си връща от миналия кръг. Отборът трябва да покаже по-добра игра. Безспорно "сините" са фаворити в този мач, без значение в какво състояние са. Не мисля, че Ямбол ще успее да поднесе изненада.


Може да има някакви спадове в играта на Левски. Тези неща са нормални. Един отбор не може да играе на 100% постоянно във всички мачове, но играчите на Тити Папазов ще спечелят този мач. Няма да си позволят да играят така, както в Плевен.
Фаворит: Левски Лукойл

 

Рилски спортист - Балкан
(23 декември - 18:00 часа)


В тази среща определено Рилски спортист е в по-добра позиция. Домакинството ще бъде много важен фактор, защото играчите на Балкан имаха много тежко пътуване до Израел. Двата отбора са с изравнени възможности, но най-вероятно гостите ще загубят. Те са по-съсредоточени в мачовете от ФИБА Къп, докато Рилецо вече гледа само към българското първенство. Възможно е баскетболистите на Видич да бъдат доста уморени. Също така треньорът не може да разчита на някои състезатели, като отсъствието на Димитър Димитров е проблем за тях.


Рилски спортист също има проблеми със състава. Постоянно се разделят с някой, вземат се нови попълнения. Но въпреки това, позицията на отбора е по-добра и ще спечели това дерби.
Фаворит: Рилски спортист

 

Академик Бултекс 99 - Берое
(23 декември - 18:30 часа)


Въпреки, че е гост, Берое е фаворит. Играчите са максимално мотивирани във всеки мач. Няма да подценят съперника си. В състава има нов баскетболист, който ще трябва да се доказва. Дори да не пасне от първия мач, в последствие ще се отрази на състава.


Академик Бултекс пък изигра няколко колебливи мача. Ще се получи интересен сблъсък с висока резултатност. Но Берое е по-добрият отбор в този момент и е абсолютен фаворит.
Фаворит: Берое

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Бойко Младенов, НБЛ-мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи