Георги Давидов: Момчетата трябва да са горди


Георги Давидов: Момчетата трябва да са горди
(сн. НБЛ)
03-05-2024 22:05 | Веселин Михайлов

Черно море Тича остана на крачка от това да се класира за втория кръг от плейофите в Sesame НБЛ. „Моряците“ отстъпиха драматично пред Спартак Плевен със 73:82 в третия решителен мач, който се изигра в зала „Балканстрой“. Наставникът Георги Давидов отбеляза, че липсата на опит се е оказало решаващо за варненския отбор.

 

Не ни достигна опит да се поздравим с победата и да се класираме напред, особено от младите момчета, но те добиха много рутина от края на сезона. Аз съм горд с тях, че израснаха не само при мен, ами и при Кирил Болшаков. Трябва да отдадем адмирации за свършената работа, те са свързани нещата. Аз просто поех отбора в края на сезона. Момчетата показаха, че са се променили, особено когато играем като гости и то срещу толкова добър отбор като Спартак. В съблекалнята си говорихме къде беше Черно море преди 2,3 години и сега къде е, така че момчетата трябва да са горди и да продължават напред.

 

Да, последните два мача могат да бъдат смятани за основа относно следващия сезон. Те показаха каква е картината за играчите, отношенията и още много неща, но сега не му е времето да говорим. Последните няколко срещи ще бъдат взети под внимание и за следващия сезон“, каза още той.

 

Къртис Джоунс се превърна в един от лидерите на отбора и един от най-добрите играчи в първенството. Без него стана трудно в края, защото той понякога доста обсебва играта, но за сметка на това допринася в нападение. Не сдържа нервите си точно в края и след петото му лично нарушение ни остави в най-важния момент.

 

Най-положителното нещо в хода на моя престой е промяната при момчетата и дисциплината, която се надявам да съм пренесъл. Това е нещото, към което се насочих и загатнах как ще бъде за догодина. Има много потенциал в тези момчета, както и в тези, които не играха в тази среща. Те също са много важна част от тима и една основа. Не трябва да ги отчайва това, че не намериха място в този важен двубой, трябва да работят още по-силно.“

 

Турбулентният сезон, който имах, ми даде много опит като старши треньор. Да си българин и да работиш в чужбина. Бях на много добро място в германския тим и получих доста добро отношение от всички, за съжаление не успях да свърша работа там, не ни достигна една победа. Започвайки сезона в ЦСКА, ако някой ми беше казал, че така ще се развие моята кариера, щях да му се смея. В крайна сметка акостирах в Черно море, което е едно много добро място за моя професионален път.“

 

Относно бъдещето на отбора, трябва да седнем и да поговорим за целите, бюджета и за селекцията, която трябва да стартира по възможно най-бързия начин“, подчерта Давидов.  

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича, Георги Давидов, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи