Берое е готов за първия си европейски финал


Берое е готов за първия си европейски финал
11-04-2017 13:31

Берое излиза тази вечер в първия си европейски финал в SIGAL UNIQA Балканска лига. Съперник на българския тим в надпреварата ще бъде македонския Куманово 2009, а първата среща е днес в Стара Загора от 18:30 часа българско време. Двубоят в ДЗУ ще бъде излъчен на живо по БНТ HD.

 

Това е втори финал за тима на националния селекционер Любомир Минчев в рамките на два месеца, след като отборът му спечели за първи път и Купа България 2017 и това със сигурност донесе огромна радост на феновете на отбора. Без съмнение днес залата ще бъде изпълнена до краен предел и старогорци ще се опитат да вземат максимума от първата среща.

 

Припомняме, че Берое и Куманово достигнаха до тази фаза, след като спечелиха своите групи във втора фаза, а след това и полуфиналите. Старозагорци преодоляха Теодо и най-вече във втория мач, докато другият финалист се препъна с драматична победа у дома над Пея. За последно двата тима се срещнаха в първия етап като си размениха по една победа.

 

Българския тим разчита на доста по-сериозна ротация от съперника и агресивна игра в нападение. Атаката на тима от Стара Загора ще бъде водена от опита на Брандис Рейли-Рос и Пламен Алексиев на гардовата позиция, а по крилата Минчев ще разчита на Шейн Гибсън и Тихомир Желев. Николай Николов и Тенчо Тенчев са с контузии и участието им в мача е под въпрос. Под коша Берое разчита основно на четирима играчи – Омари Гудул и Арън Джоунс, както и на Тешия и Тодоров. Този широк състав ще позволи на отбора на Любомир Минчев д си осигури необходимото предимство след първия двубой.

 

Куманово от своя страна разчита на ротация само от 7 играчи. 22-годишният американски гард Йoнел Браун дава най-сериозна енергия в играта, докато Димитър Караджовски и Миладин Пекович и Живанович дават опит по крилата. На позиция 3 и 4 може да видим Никола Караколев, който се включва силно от пейката, а под коша македонците разчитат само на  Янески и Пекович, което може да се окаже проблемът за тях днес. Двамата ще трябва да се изправят срещу четирима от Берое, което ще бъде трудна задача, но тимът със сигурност няма да се откаже лесно.

 

Каквото и да се случи днес, не трябва да забравяме, че втората среща между двата отбора е само след седмица на 18 април (вторник) и всичко може да бъде поправено. На нас остава да се насладим на предстоящия мач и да стискаме палци за български отбор в него!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Куманово, SIGAL-UNIQA Балканска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи