Асен Николов: Още не съм срещал отбор с лесен мач в Ямбол


Асен Николов: Още не съм срещал отбор с лесен мач в Ямбол
30-03-2017 20:12

Академик Бултекс 99 излиза срещу Ямбол в опит да запази третото място във временното класиране. В 24-ия кръг от НБЛ баскетболистите на Асен Николов гостуват в негостоприемната зала „Диана” в Ямбол. В последните два кръга домакините записаха два гръмки успеха срещу Рилски спортист и Лукойл Академик, които им вдъхнаха самочувствие, толкова бяха и победите за Академик. Те се справиха успешно с Черно море Тича и Левски, а утре ще се борят за победа №15 този сезон, която може да ги изстреля на второ място в таблицата.

 

„Разбира се, излизаме в този мач за победа. След успехите на Ямбол в последните два кръга сме респектирани от тях. Ще направим всичко възможно, за да спечелим мача. Всички състезатели са здрави, нямаме контузени играчи. Домакинството в този мач е важно, защото пред собствената си публика баскетболистите на Ямбол ираят с друга мотивация. Още не съм срещал отбор, който да е имал лесен мач в Ямбол. Не смятам, че тези две победи срещу Рилски спорист и Лукойл Академик те ще летят в облаците, защото преди това те регистрираха няколко загуби. Тези два успеха им дават увереност и самочувствие, но едва ли ще подценят мача срещу нас. Няма как да стане. Ние все пак сме трети в класирането, няма как да има подценяване от тяхна страна.”, коментира треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов.

 

 

„При всички положения ще се опитаме да ги спрем. Знаем къде са им слабите места и ще се опитаме да реагираме. Най-важната ни задача е да спрем периметровите им играчи, защото в последните мачове те имат доста стрелби от далечно разстояние. Ще се опитаме да ги лимитираме. Ники Върбанов пък доминира под коша, но и за това сме взели мерки. С огледа на резултатите до момента ни се отваря възможност да атакуваме второто и третото място. Минимум целта ни е  трето място в редовния сезон,но ако можем да се преборим и за втора позиция преди плейофите, ще е още по-добре.”, добави той. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Асен Николов, Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи