Избраха нов треньор на националния отбор за кадети (16)


Избраха нов треньор на националния отбор за кадети (16)
Иван Коцев ще води националите до 16 години
08-12-2016 17:29 | Иван Вълчанов

Ясни са националните треньори при подрастващи в мъжка част. Те бяха избрани на днешния УС на БФБ, а както знаете тази година България ще участва на Европейско първенство с един отбор по-малко – без този на младежи до 20 години.

 

Старши-треньорът на Левски Мануел Марков отново ще води националния отбор за юноши до 18 години, с който работи от две години.

 

Начело на националния отбор за кадети (16), който ще е домакин на Европейското, ще бъде Иван Коцев, за който това ще е дебют като старши-треньор на национален отбор. От дълго години той работи като треньор в Правец, а в момента е начело на Академик София в мъжката А група. През 2015 година той извежда юношите на Академик до шампионска титла.

 

Треньор на проектонационалния отбор за момчета до 15 години ще бъде Христо Ценов.

 

Това лято Коцев, който спечели наградата на Тони Божанков през 2015, бе помощник-треньор в щаба на Божидар Гьорев на националния отбор за младежи (20). След това той участва на приятелски турнир в Гърция именно с националния отбор за момчета родени 2001 година, който ще води сега. Още през декември тимът ще участва на Балканиада в Румъния, а след това не силния международен турнир в Турция, който е наричан мини световно първенство.

 

Припомняме, че София ще приеме Европейското първенство за 16-годишни, Дивизия В от 10 до 19 август, 2017 г. 18-годишните национали пък ще се борят за промоция в Дивизия А от 28 юли до 6 август в Талин, Естония.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Иван Коцев, Мануел Марков, България (18), България (16)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи