Милър-Макинтайър с дабъл-дабъл за Баскония (видео)


Милър-Макинтайър с дабъл-дабъл за Баскония (видео)
(сн. Baskonia/twitter)
08-04-2024 13:05 | BGbasket.com

Коди Милър-Макинтайър и Баскония продължават с неубедителното си представяне в Лига Ендеса. Американецът с български паспорт и неговите съотборници отстъпиха при визитата си на Валенсия със 101:111 в мач от 28-ия кръг.

 

Съставът на Душко Иванович има на сметката си 15 победи и 13 загуби, с което се смъкна до деветото място във временното класиране на испанския елит. На 14 април (неделя) Милър-Макинтайър и компания ще има домакинство на Рио Београн.

 

 

 

Домакините се развихриха още в началото и в края на първата част си изградиха стабилен аванс от 17 точки. „Портокалите“ рядко показваха признаци на милост и през целия втори период, за да се изстрелят на голямата почивка при 62:34.

 

 

 

Въпреки че гостите подобриха значително своето представяне при подновяването на играта, "оранжевите" отново не допуснаха срив и след 30 минути се отскубнаха с 22 точки. Във финалната десетка баските се вдигнаха на последен щурм и съкратиха значително изоставането си, но домакините удържаха победата. 

 

 

 

Милър-Макинтайър бе селектиран в стартовата петица и не разочарова. Българският национал постави името си сред най-добрите реализаторите и се отчете с дабъл-дбъл. Гардът финишира с 15 точки, 2 борби, 10 асистенции и 6 откраднати топки за 35 игрови минути. При стрелбата си гардът бе 5/7 от средна дистанция, 0/2 отвъд дъгата и 5/5 от линията за изпълнение на наказателни удари.

 

Маркъс Хауърд изригна за баските с 36 точки, включително и с 8 точни снаряда от далечна дистанция. Чима Монеке регистрира 21 и 10 борби.

 

Крисчън Джоунс бе над всички за „оранжевите“ с 27 точки и 7 асистенции.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Коди Милър-Макинтайър, Баскония
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи