Американски журналист за Везенков: Момчето просто иска да играе


Американски журналист за Везенков: Момчето просто иска да играе
(сн. instagram.com/sacramentokings)
11-06-2024 12:01 | BGbasket.com

Бъдещето на Александър Везенков продължава да вълнува медиите в Европа и тези отвъд окена. Поредният, който коментира евентуалната раздяла между българина и Сакраменто, бе американският журналист Джеймс Хам, следящ отблизо изявите на „кралете“.

 

„Прекарах доста време със Саша през целия сезон и вижте - момчето просто иска да играе. Това е човек, който спечели MVP в Евролигата и е смятан за един от по-добрите играчи от Европа. Да дойде в Сакраменто и да се превърне от суперзвезда отвъд океана до такъв, който получава средно по около 12 минути за малко над 40 мача– не мисля, че това е нещо, което той изобщо е очаквал. На него не му се е налагало да се справя с много контузии в кариерата си, но тази година той получи една по-сериозна такава в глезена, както и още 2 или 3 други такива”, заяви Хам в подкаста ЕSPN 1320 Sacramento.

 

„Той е сам тук и вероятно му е било самотно през целия сезон. В крайна сметка обаче той има гарантиран договор, а когато подпишеш за три години, „кралете“ имат своите права. Ако той иска да се върне в Европа, ще трябва да проведе разговор с ръководството на Сакраменто относно възможностите, свързани със заплатата за следващия сезон, някаква откупна клауза или нещо подобно. Кингс могат да го трансферират от сега до 6 юли, като всичко може да се промени. Нямаме идея какво може да се случи, така че мисля, че засега е твърде рано да говорим“, каза още журналистът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБА, Сакраменто, Александър Везенков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи