Любомир Минчев: Дисциплината е много важна


Любомир Минчев: Дисциплината е много важна
(сн. НБЛ)
06-04-2024 19:22 | Max Sport 2 | BGbasket.com

Спартак Плевен се върна към победите в Топ 6 от Sesame НБЛ. Спартаклии минаха през драма, но надделяха над Черно море Тича с 90:86 след продължение в зала „Христо Борисов“. Старши треньорът Любомир Минчев окачестви представянето на „синьо-белите“ като слабо.

 

„Ако Николай Стоянов е герой, всичките са антигерои също, защото от 16 точки за нас и мач, който контролирахме…Най-важното нещо, което не трябваше да даваме на домакините, ние им го позволихме и в един момент вкараха 9 безответни точки от транзиция. Ние нямахме нито едно лични нарушение в началото на четвъртата част и смятахме, че мачът е свършил. Поне така изглеждаше отстрани в моите очи, по начина по който моите баскетболисти играеха.“

 

Впоследствие напрежението и след това, че ни поведоха започнахме да играем слабо в нападение. Имаше нервност, но това е нормално, когато си водил с толкова много. В края имахме и късмет. Ние направихме така, че домакините да се върнат, а те направиха така, че да загубят мача с елементарни грешки и ни дадоха възможност да вкараме бързи атаки“, допълни опитният специалист.

 

Имахме проблем с това как да се играе на смени. След това спейсингът, който трябваше да се бие, имаше определена задача. Мартин Йорданов не е от най-бързите, че да може да пази външните играчи. Когато не може да се пусне долу топката, тогава да се бият центровете. Само измисляхме някакви неща, където…Слаб мач. Черно море се надскочи и вкара два пъти повече при стрелбите си от тройката от това, което реализира средно. Въпреки слабия ни процент, който имахме до полувремето от тройката, ние водихме и контролирахме срещата.

 

Джулън Люис си изпусна нервите. Последният му фаул бе техническо нарушение. Дисциплината е много важна, защото в последните няколко двубоя и Родни Първис допуска да бъде изгонен. В края си говорих с Люис, че не може да бъде изгонен по този начин, това е дисциплина. Дори и съдията да е сбъркал, трябва да запазиш спокойствие, тъй като ще ти дадат техническо и напускаш. Трябва да се въздържаш. Разбирам, аз също съм бил играч и съм си изпускал нервите.“

 

В самото начало казах, че не е въпрос само в мачовете дали са плейофи или от Топ 6. Първоначално е важно всички да са здрави и да се води нормален тренировъчен процес. Дори и да победим Черно море в плейофите, след това ще срещнем по-силен съперник. Когато не ти е добър тренировъчен процес, ще имамаш по-сериозни проблеми.

 

Да, ще ни стигнат силите за следващия мач. Цяла година играем така, това не е проблем. Две срещи в рамките на седмица не са проблем в съвременния баскетбол. Важното е да се възстановим и да играем нормално, както досега“, завърши Минчев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Спартак Плевен, Любомир Минчев, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи