Балкан отказа ЦСКА в края за 3/3 при Васил Христов


Балкан отказа ЦСКА в края за 3/3 при Васил Христов
(сн. НБЛ)
06-04-2024 18:44 | BGbasket.com

Балкан записа трета поредна победа под ръководството на новия си треньор Васил Христов. Тимът надви ЦСКА като гост с 92:80 в изпълнен с обрати мач в София, решен едва през последната четвърт. В игра за армейците се завърна Васил Бачев, но извън групата остана Георги Боянов.

 

С успеха Балкан остава четвърти с баланс 18-10, на две победи зад Спартак Плевен, но все още с шансове за третото място в редовния сезон. ЦСКА пък е пети с 14-14. За ботевградския тим предстои ключово домакинство именно срещу състава на Любомир Минчев, докато отборът на Росен Барчовски ще приеме Рилски спортист.

 

Двубоят започна на високо темпо и с чести смени на водачеството. „Зелените“ стреляха с много висок процент под коша, но защитата им така и не успяваше да опази Венцислав Петков, благодарение на който след десет минути игра ЦСКА имаше минимален аванс - 25:24.  

 

Високата резултатност се запази и през втория период, в който нито един от двата тима не успя да се откъсне с по-солидна преднина и на почивката равенството бе възстановено – 49:49. Точките на Балкан бяха сравнително равномерно разпределени между няколко играчи, докато домакините разчитаха основно на своя капитан, реализирал общо шест тройки до почивката и впечатляващите 24 точки.

 

Баскетболистите на Росен Барчовски водеха почти през цялата трета четвърт, макар авансът им да не надвишаваше 6 точки, като преди заключителния период бяха напред с 67:66. Силите им обаче издържаха дотук, тъй като действащият шампион напълно взе контрола в мача в оставащото време. „Зелените“ направиха серия от 19:2 за по-малко от седем минути и с това на практика решиха всичко в своя полза.

 

Най-резултатен за успеха бе Майки Диксън с 20 точки, по 13 реализираха Димитър Димитров и Георги Герганов, а 12 добави Йордан Минчев.

 

Балкан се справи с опазването на Венцислав Петков през второто полувреме, в което той реализира едва 2 точки, и завърши с общо 26 и 7 асистенции. Дабъл-дабъл от 17 точки и 11 борби има Александър Радукич, а Камерън Грегъри завърши с 12 точки и 7 борби.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦСКА - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ЦСКА, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи