Христо Захариев на линия за дербито на върха


Христо Захариев на линия за дербито на върха
(сн. Краси Веселинова/БФБ)
06-04-2024 13:01 | Веселин Михайлов

В Черноморец вече дишат една идея по-спокойно преди следващия си мач от Sesame НБЛ. „Акулите“ отново ще могат да разчитат на своя капитан. На линия за действащите вицешампиони ще бъде Христо Захариев, а новината бе потвърдена от самия него пред BGbasket.com.

 

Българският национал страдаше от контузия в прасеца, която получи по време на турнира за Купата на България. Припомняме, че това се случи още на четвъртфиналите срещу ЦСКА, когато крилото се завърна в игра. Впоследствие роденият в София играч пропусна полуфиналите с Рилски спортист, а на финала се появи едва в последните секунди срещу Спартак Плевен. 33-годишният баскетболист попадна в групата на новите носители на трофея и в началото на тази седмица за двубоя със спартаклии, но бе спестен.

 

Това означава, че той ще бъде по екип за мача с Рилски спортист. Завръщането на 199-сантиметровия стрелец е добра новина за тима от Бургас, който ще се лиши от услугите на Шон Смит, тъй като последният е наказан за срещата със „скиорите“. През този сезон Захариев може да се похвали със средни показатели от 17.7 точки, 4.6 борби и 3.7 асистенции за 18 мача в елита.

 

Срещата между Черноморец и Рилски се явява ключова в борбата за върха в Топ 6. Двубоят от 28-ия кръг ще бъде изигран в зала „Бойчо Брънзов“ и ще стартира утре (неделя) от 13:00 часа. Селекцията на Васил Евтимов се намира на първото място във временното класиране с 22 победи и 5 загуби, докато баскетболистите на Любомир Киров заемат втората позиция с 21 успеха и 6 поражения.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черноморец, Христо Захариев, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи