Георги Давидов наследи треньорския пост в Черно море


Георги Давидов наследи треньорския пост в Черно море
(сн. https://balkan-basket.com)
08-04-2024 08:37 | Веселин Михайлов

Черно море Тича не се забави дълго време с намирането на нов старши треньор. На пейката на „моряците“ ще седне Георги Давидов, научи BGbasket.com от свои източници.

 

Наставникът ще води тима от Варна до края на настоящия сезон, както и през следващия. Той заменя на поста Кирил Болшаков, който в края на миналата седмица сложи край на своите взаимоотношения с клуба. 

 

Както е известно, българинът даде старт на сезона с ЦСКА, където прекара година и половина.

 

Впоследствие Давидов напусна „армейците“ в края на декември, за да поеме Виха Пантерс, където сложи подписа си под договор с участника в Про Б до края на кампанията, която завърши. Под негово ръководство „пантерите“ изиграха 13 мача, като в последните седем от тях тимът записа пет победи, и приключиха на 13-то място, с равни точки с 12-я в третото ниво на германския баскетбол.

 

Преди това 47-годишният специалист бе начело на Академик София. На сметката си с „армейците“ има бронз от Sesame НБЛ и сребро от турнира за Купата на България. Роденият във Враца треньор е работил като помощник в Лукойл Академик.

 

Давидов бе част и от треньорския екип на националния отбор на България за мъже, където бе назначен през 2019 година. Във визитката му личи участие на Евробаскет 2022 в Италия, Германия, Чехия и Грузия.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича, Георги Давидов, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи