Ню Орлиънс зашемети Милуоки (видео)


Ню Орлиънс зашемети Милуоки (видео)
(сн. twitter)
29-03-2024 11:49 | BGbasket.com

Ню Орлиънс Пеликанс се върна в правилната посока и се доближи до участие в плейофите на НБА. Баскетболистите на Уили Грийн пречупиха Милуоки Бъкс със 107:100 в мач, който се изигра в „Смути Кинг Сентър“. „Пеликаните“ взеха нещата в свои ръце още през първото полувреме и до края не се дадоха на „елените“, които преклониха глава за втори пореден път отвъд океана.

 

Ню Орлиънс държи еднолично петото място в подреждането на Западната конференция с 45 успеха и 28 поражения, докато играчите на Док Ривърс остават на втората позиция на Изток с 46 победи и 27 загуби. След по-малко от 24 часа Пеликанс ще приемат Бостън Селтикс, а на 31 март (неделя) Милуоки ще гостува на Атланта Хоукс.

 

 

 

Стартът се оказа подобаващ и честата размяна на водачеството затвърди тези думи, като в края на първата част домакините съумяха да се отскубнат с точка аванс. Вторият период премина под контрола на „пеликаните“, които разкриха офанзивния си потенциал и на бърза ръка заиграха ролята на пълни господари, за да се изстрелят на голямата почивка при 61:45.

 

 

 

Ню Орлиънс продължи да бъде ефективен в нападение и при подновяването на играта, като се справи с всички опити на гостите да се върнат в играта и след 30 минути игра се отскубна с 12 точки. „Елените“ не се примириха със ситуацията и проявиха нова доза характер в последната четвърт, но тимът от щата Луизиана устиска победата.

 

 

 

Зайън Уилямсън вдъхнови Пеликанс за победата с 28 точки и 5 борби. Си Джей МакКълъм допринесе за успеха с 25, 7 овладени под двата ринга топки и 7 асистенции. Йонас Валанчунас записа 17 точки и 10 овладени под двата коша топки, Трей Мърфи приключи с 15, 11 борби и 5 завършващи подавания. Хърбърт Джоунс наниза 11 точки.

 

Янис Андетокумбо се отличи за Милуоки с 35 точки и 14 борби. Малик Бийзли (6 точни стрелби зад дъгата) и Деймиън Лилард (5 овладени под двата ринга топки и 7 асистенции) вкараха по 20.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ню Орлиънс Пеликанс, Милуоки Бъкс, НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи