Милър-Макинтайър сред реализаторите срещу Анадолу Ефес (видео)


Милър-Макинтайър сред реализаторите срещу Анадолу Ефес (видео)
(сн. euroleaguebasketball.net)
28-03-2024 23:30 | BGbasket.com

Коди Милър-Макинтайър и Баскония сгрешиха за трети пореден път в Евролигата и вече треперят за мястото си в плейофите. Американецът с български паспорт и неговите съотборници отстъпиха пред Анадолу Ефес със 76:97 в мач от 32-ия кръг. Във „Фернандо Буеса Арена“ играчите на Душко Иванович допуснаха изоставане още от самото начало и до края не намериха верните решения, за да спрат турците, които прибавиха трета последователна загуба в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент и направиха нова крачка към местата, даващи право за мечти в следващата фаза.

 

Испанците разполагат с 16 успеха и 16 поражения, като все още държат деветата позиция в подреждането, докато баскетболистите на Томислав Миятович се изкачиха до десетото място с 15 победи и 17 загуби. На 5 април (петък) баските ще имат гостуване на Реал Мадрид, а Анадолу ще бъде гост на другия турски представител в турнира на богатите – Фенербахче.

 

 

 

Взривоопасното нападение, дело на Уил Клайбърн и Шейн Ларкин, доведе до силен старт и двуцифрена разлика за гостите. Чима Монеке и Маркъс Хауърд обединиха усилия в опита си да отвърнат на предизвикателството за домакините, но тези намерения бяха стопирани от Хауърд, който осигури аванс от 10 точки за турците след 10 минути игра.

 

 

 

Убедителното представяне в атака послужи на „сините“ да продължат в същия дух и в началото на втората част, като епизодичните изяви на Тайрик Джоунс изпъкваха на моменти. Испанците надигнаха глава с помощта на Коди Милър-Макинтайър, Николас Рагволопулос и Монеке. Това обаче не спря оборът от Истанбул да се прибере в съблекалнята при 49:45.

 

 

 

Реализаторските възможности на Клайбърн и Ларкин, както и точният мерник на Ерджан Османи, върнаха поразклатеното самочувствие на актуалния първенец на Турция при подновяването на играта. Испанците изпаднаха в безизходица и не се виждаше как ще се измъкнат, което отвори възможността на гостите да се изстрелят с 24 точки в края на предпоследния период. Огромна промяна не последва и във финалната десетка, като това даде предпоставки на двата тима за доиграване на мача.

 

Милър-Макинтайър намери място в стартовата петица и имаше своите моменти. Българският национал постави името си сред реализаторите, но дори неговото представяне не подейства положително на баските. Гардът остави на сметката си 13 точки, 3 борби и 1 асистенция за 28 минути, прекарани в игра. При стрелбата си той бе 5/8 от близко разстояние, 0/2 зад дъгата и 3/5 от линията за изпълнение на наказателни удари. 

 

Маркъс Хауърд бе над всички за тима от Витория-Гастейс с 15 точки. Николас Рагволопулос добави 12. 

 

 

 

Шейн Ларкин се откори за Анадолу с 28 точки, включително и с 5 снаряда от далечна дистанция. Уил Клайбърн има 20, Ерджан Османи приключи с 15 и 5 борби. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Коди Милър-Макинтайър, Баскония, Анадолу Ефес, Баскония
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи