Безоблачен дебют за Васил Христов начело на Балкан


Безоблачен дебют за Васил Христов начело на Балкан
(сн. https://balkan-basket.com)
28-03-2024 20:35 | BGbasket.com

Балкан показа признаци на живот в Топ 6 на Sesame НБЛ. Настоящите шампиони не дадоха шанс на ЦСКА след 86:59 в отложена среща от 23-ия кръг, изиграна в „Арена Ботевград“. Мачът предложи известна доза интрига през първото полувреме, но в хода на второто „зелените“ увеличиха значително оборотите и нанесоха четвърто поредно поражение на „армейците“ в Първата шестица от шампионата. По този начин ботевградският тим ознаменува дебюта на Васил Христов, който пое поста на старши треньор по-рано през седмицата.

 

От редиците на „червените“ отсъстваше Васил Бачев, тъй като страда от травма в глезена. „Зелените“ продължават да се намират еднолично на четвъртото място във временното класиране с 16 победи и 10 загуби, а баскетболистите на Росен Барчовски заемат твърдо петата позиция с 13 успеха и 13 поражения. На 31 март (неделя) Балкан ще домакинства на Рилски спортист, докато ЦСКА ще има визита на Черно море Тича.

 

Бързото темпо и играта под коша бях сред основните акценти в откриващите минути. Това русло се оказа по-удобно за гостите, а соловите изпълнения на Георги Боянов, Дамян Минков и Камерън Грегъри им позволиха да мечтаят за двуцифрена преднина. Пробуждането на Николай Грозев, Димитър Димитров и Майки Диксън си каза думата, давайки възможност на домакините да отвърнат на удара и да поставят 23:23 в края на встъпителния период.

 

 

Димитров и Боянов влязоха в ролята на основни оръжия за своите отбори в хода на следващата десетка. Усилията на Йордан Минчев, Димитров и Грозев, както и по-солидното представяне в защита, направиха така, че „зелените“ да нанесат своя удар за отрицателно време и да погледнат към двуцифрената разлика. Макар че Венцислав Петков напомни за опасния си мерник, верните решения в състава на „армейците“ липсваха, което отвори пътя на действащите шампиони да се оттеглят в съблекалнята при 46:36.  

 

 

 

Тенденцията, свързана с акцента под коша, не се промени и на старта на третата част, когато присъствието на Ерик Адамс, Илиян Пищиков и Димитров даде резултат на ботевградския тим. Минчев и Диксън напомниха за своите качества в офанзивен план, като допълнително отчая защитата на столичния отбор, за да тласнат домакините с 21-точков актив след 30 минути игрово време. В заключителната четвърт „зелените“ рядко грешаха и до финалната сирена затвърдиха силното си представяне.

 

 

 

Николай Грозев даде криле на Балкан със своите 18 точки и 5 борби. Димитър Димитров го последва със 17 и 8 овладени под двата ринга топки, Майки Диксън се разписа с 13 точки, Йордан Минчев финишира с 10. 

 

Георги Боянов отсрами ЦСКА със 17 точки и 6 борби. 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЦСКА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, ЦСКА, Васил Христов, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи