Драма сложи край на сезона за Гергана Иванова и Измит


Драма сложи край на сезона за Гергана Иванова и Измит
(сн. Gergana Ivanova/Instagram)
27-03-2024 21:39 | BGbasket.com

Гергана Иванова и Измит завършиха своето участие в плейофите от елита на Турция през този сезон. Пред своя публика българката и нейните съотборнички загубиха от Галатасарай с драматичното 75:78 в третия решителен мач от четвъртфиналите.

 

Така баскетболистките на Хасан Окул отстъпиха в серията с 1:2 победи. В следващата фаза отборът от Истанбул ще срещне един от градските си съперници – Фенербахче, който преодоля Боташ с 2:0 успеха в първия кръг. 

 

 

 

Двата отбора си размениха по една част през първото полувреме и на голямата почивка домакините поведоха с минималното 37:36. След прекъсването гостите успяха да си осигурят крехка преднина от 5 точки в края на третия период. Тимът от Измит се докопа до равенството във финалната десетка, но в заключителните моменти отборът от Истанбул измъкна ключовия успех.

 

Иванова се включи от резервната скамейка и остана в игра 25 минути. За това време българската националка приключи с 5 точки, 6 борби и 1 асистенция. При стрелбата си гардът бе 1/3 от близка дистанция и 1/5 зад дъгата.

 

Халия Хилсман записа 21 точки и 9 борби за Измит, Джейми Нарийд има 20 и 7 овладени под двата ринга топки.

 

Българката финишира със средни показатели от 6.2 точки, 3.1 борби и 3.0 асистенции за 31 мача в шампионата на южната ни съседка.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Гергана Иванова, Измит
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи