Милър-Макинтайър вдъхнови Баскония за победа №15 в Евролигата (видео)


Милър-Макинтайър вдъхнови Баскония за победа №15 в Евролигата (видео)
(сн. Euroleague/Twitter
08-03-2024 23:30 | BGbasket.com

Коди Милър-Макинтайър и Баскония се върнаха на правия път в Евролигата. Американецът с български паспорт и неговите съотборници надиграха АЛБА Берлин с 88:71 в мач от 28-ия кръг. Във „Фернандо Буеса Арена“ баскетболистите на Душко Иванович държаха съдбата си в свои ръце през делия двубой, с което не дадоха шанс на германците да си мечтаят за успеха.

 

Испанците се придвижиха до осмото място във временното класиране с 15 победи и 13 загуби, а играчите на Исраел Гонзалес се намират на незавидната 18-та позиция със само 5 успеха и 23 поражения. На 14 март (четвъртък) баските ще бъдат домакини на Армани Олимпия Милано, докато АЛБА ще приеме Монако.

 

 

 

Майк Коцар и Тадас Седекерскис се постараха домакините нанесат своя удар още в началото, като не срещнаха трудности да докосват двуцифрената разлика. Гостите изглеждаха безсилни в опитите си да отвърнат на удара, а Седекерскис се развихри и помогна на испанците да се отскубнат с 13 точки след 10 минути игра.

 

Чима Монеке взе нещата в свои ръце и баските продължиха да се чувстват пълни господари на паркета през втората част. Точните стрелби на Мат Томас и Калифа Коумадже дадоха тон на германците, но Коди Милър-Макинтайър и Монеке доведоха до това тима от Витория-Гастейс да се изстреля на голямата почивка при 42-34.

 

 

 

Участникът в Лига Ендеса постави силно начало и на второто полувреме, когато продължи да играе ролята на лидер чрез Ваня Маринкович и Коцар. Силите на „албатросите“ започнаха да свършват, което се оказа достатъчно за Милър-Макинтайър да изведе домакините с 16 точки в края на предпоследния период. Във финалната десетка испанците отново показаха на какво са способни и сложиха край на интригата.

 

 

 

Милър-Макинтайър намери място в стартовата петица и бе сред главните герои за триумфа на баските. Българският национал постави името си сред реализаторите и се отличи с дабъл-дабъл. Гардът се прибра в съблекалнята с 14 точки, 4 борби, 10 асистенции и 3 откраднати топки за 31 минути, прекарани на паркета. При стрелбата си той бе 5/6 от средна дистанция, 1/1 отвъд дъгата и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари.

 

Чима Монеке се разписа с 16 точки за тима от Витория-Гастейс, Ваня Маринкович го последва с 15.

 

Мат Томас и Калифа Коумадже отвърнаха с по 12 точки за АЛБА. Елиас Рапиек добави 11, Яни Ветсел има 10.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Коди Милър-Макинтайър, Баскония, Евролига, АЛБА Берлин
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи