Чавдар Троян разгроми Хасково, големи разлики и в ББЛ Б група


Чавдар Троян разгроми Хасково, големи разлики и в ББЛ Б група
(сн. ББЛ)
07-01-2024 13:19 | BGbasket.com

Чавдар Троян разгроми Хасково със 100:60 в мач от регион Юг на ББЛ А група.

 

Камен Пенчев бе най-резултатен за победата с 25 пункта, към които добави и 4 борби, а Венцислав Георгиев се отличи с дабъл-дабъл от 14 точки и 18 борби.

 

За отбора на Хасково младият Кристиян Желев направи силно представяне и завърши срещата с 20 точки, 5 асистенции и 3 борби, а Георги Кучков добави 14 точки и 3 асистенции, влизайки от пейката.

 

МУ Варна надви трудно Ънстопабъл Б с 84:78 в регион Изток на ББЛ Б група.

 

Срещата започна равностойно, но по-опитният отбор на МУ Варна успя да натрупа солидна преднина през втората част, която успя да задържи до края на срещата.

 

Основната разлика в резултата дойде под коша, където момчетата от МУ Варна овладяха 50 борби и отбелязаха 52 точки.

 

Над всички за победата бе Милен Чолаков с дабъл-дабъл от 25 точки и 11 борби, следван от капитана на отбора Илхан Арабаджиев, който записа 25 точки, 9 борби и 2 асистенции.

 

От другата страна Добромир Шерингов се отличи за Ънстопабъл Б с 26 точки, 3 борби и 3 асистенции, а Мартин Коларов добави 16 точки и 3 борби от пейката.

 

Алеко Свищов записа четвърта победа в регион Център на ББЛ Б група, след като се наложи над Етрос със 71:55.

 

Момчетата от Алеко Свищов доминираха своя противник при борбите в подкошието, като овладяха 68 борби, срещу само 45 за Етрос.

 

Валентин Плетньов бе над всички за победата с 15 точки, 9 борби и 2 асистенции, следван от Георги Георгиев, който влезе от пейката и записа страхотен дабъл-дабъл от 13 точки и 17 борби, към които добави и 3 асистенции. За отбора на Етрос Йосиф Омар се отличи с 8 пункта, 10 борби и 6 откраднати топки, а Димитър Рачев завърши срещата с 16 точки и 6 борби.

 

Дрийм тийм Троян постигна седма победа до момента, като този път измъкна успеха от Гочита с 67:61.

 

Баскетболистите на Дрийм тийм Троян си подсигуриха успеха през втората част, в която се наложиха с 32:6 и въпреки опитите си, Гочита не успя да стигне до пълен обрат в резултата.

 

Георги Бойнов бе в основата на победата с дабъл-дабъл от 20 точки и 13 борби, следван от Герман Гачевски, който завърши срещата с 16 точки, 3 борби и 2 асистенции.

 

Евгени Иванов направи нов силен мач за Гочита и записа дабъл-дабъл от 10 точки и 18 борби, а Иван Хаджиев добави 17 точки и 8 борби.

 

Седма победа си осигури и съставът на Локомотив Горна Оряховица, след като се наложи над Зограф Трявна със 76:42 на негов терен.

 

Гостите започнаха срещата силно, след което загубиха концентрация през втората част и позволиха на противника да стопи част от разликата, но веднага след почивката влязоха в ритъм и не позволиха повече изненади от страна на Зограф Трявна.

 

Почти всички състезатели на домакините успяха да се разпишат за победата, като над всички бе Фурууа Брендакс с 14 точки и 8 борби, следван от Кристиян Нацкин, който записа 12 точки, 4 борби и 2 асистенции за по-малко от 18 минути игра.

 

За отбора на Зограф Трявна Ивайло Стоянов направи силно представяне и завърши срещата с 16 точки и 7 борби, а Георги Пашов отбеляза 11 пункта и овладя 5 борби.

 

Етър 49 продължи доминацията си в ББЛ Център Б, като този път срази Чардафон със 110:57 в спортна зала „Никола Петров“ за деветия си пореден успех.

 

Най-полезен за победата бе Милен Димитров, който влезе от пейката и записа страхотен дабъл-дабъл от 26 точки и 15 борби за по-малко от 22 минути на терена, а Ивайло Александров се отличи също с дабъл-дабъл от 16 точки и 19 борби, към които добави 6 асистенции, 4 откраднати топки и 2 блока.

 

За отбора на Чардафон Стефан Иванов бе най-резултатен с 20 пункта, а Константин Търновски се отличи с 14 точки, 5 борби и 3 асистенции.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи