Дупница вариант за подготовка на национален отбор при подрастващите


Дупница вариант за подготовка на национален отбор при подрастващите
06-12-2023 09:01 | BGbasket.com

Някой от националните отбори на България при подрастващите може да проведе подготовката си през следващото лято в Дупница. Това призна президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков, след като лично посети новата спортна зала в града, която е с капацитет от 1500 места.

 

Глушков се срещна с ръководството на БК Политехника, който преди месеци промени седалището си именно на Дупница, както и с кмета на Общината Първан Дангов.

 

„Залата ви е прекрасна. Бях я виждал само на снимка, но тя не дава тази представа, която има човек, когато влезе вътре и му стане топло през зимата, както и види оборудването, което е на най-високо ниво“, заяви Глушков на пресконференция след срещата.

 

„От моя страна, бих желал, след като програмираме лагерите на националните отбори при подрастващите за летния период, да направим един тук заедно и с контролни срещи с близки страни. Имаме такава идея. Залата отговаря на всички условия, нямам никакви забележки. В последните години е доста трудно с материалната база, така че се надявам тя да бъде използвана по най-добрия начин“, заяви Глушков.

 

„Българската федерация си постави амбициозната цел да помага на клубовете с каквото може те да се развиват, защото именно клубът е основната градивна единица на спорта в България, независимо какъв е, както и местната власт. Трябва да има едно взаимодействие – хем да осигурява добри условия за децата, хем и клубовете да имат възможност да надграждат всяка една година“, добави той.

 

На срещата бе засегнат и проблемът с разпределението на часовете в залата в Дупница, като ръководството на Политехника призна, че често от клуба могат да ползват съоръжението чак след 21 часа вечерта. Повече за казуса и за как премина посещението на Георги Глушков гледайте във видеото.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Георги Глушков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи