Ремонт на залата в Бургас бави подготовката на Черноморец


Ремонт на залата в Бургас бави подготовката на Черноморец
04-09-2023 15:01 | Мария Маринова

Близо месец преди началото на новия сезон Черноморец все още не е започнал подготовка. Причината е ремонт на зала „Бойчо Брънзов“, който възпрепятства тренировъчния процес на вицешампионите, разкри пред BGbasket.com президентът на клуба Васил Стоянов.

 

„Искаме да увеличим и капацитета й, но няма как да стане, няма физическа възможност. Има месец до началото на сезона, това е нищо време за подготовка, независимо къде играем, особено ако имаме очаквания. Закъсня ремонтът. Беше първо за 15 август, после стана 20, 25. Надявам се тази седмица да станат нещата“, обясни Стоянов.

 

Президентът на клуба призна също, че все още не е сигурно къде Черноморец ще домакинства в срещите си от НБЛ през сезона.

 

„Ние сме заявили „Арена Бургас“ като първа, евентуално „Бойчо Брънзов“ е като втора. Засега обаче няма как да играем в новата зала, защото няма оборудване. За мачовете с Рилски спортист беше добре. Знаете обаче и какви са наемите там. Кметът много помага, с него имаме договорка за важните мачове през сезона, а и за европейските, тъй като тях няма как да не играем в голямата зала. Залата се напълни на полуфинала и финала миналия сезон. Друг е въпросът дали ще можем да я ползваме“, каза още Стоянов.

 

Новият сезон в Националната баскетболна лига започва на 7 октомври, а в първия кръг Черноморец ще има визита на Берое.

 

Преди това обаче бургаският тим ще участва в квалификациите на ФИБА Къп между 3 и 5 октомври във Финландия, където ще има за съперници местния Катая Баскет и шведския Бурос Баскет.

 

Черноморец си връща и Евгени Хаджирусев

 

Двама от братята Захариеви се събират в Бургас

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черноморец
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи